Sport

Idrettstoppene får klar beskjed fra Gjert Ingebrigtsen

Gjert Ingebrigtsen kommer til å gi idrettstopper, trenere og ledere klar beskjed når han foredrar under Idrettsgallaens seminar på Hamar.

Jakob og Gjert Ingebrigtsen utveksler meninger så det høres lang vei, men du verden så trygge de er på hverandre, trygge på at trenerpappa Gjert har ett mål: Bygge opp under det Jakob og brødrene vil aller mest; bli best i verden.
  • Egil Ø. Nærland

Sandnes: «Best i verden eller flest i Norge». Det er temaet under seminaret lørdag middag.

– Hva jeg skal snakke om? Jeg vet ikke, sier Gjert Ingebrigtsen kjapt når Aftenbladet spør, men selvsagt vet han.

Treneren og pappaen til noen av klodens beste løperbrødre, Henrik, Filip og Jakob, har ikke bare meninger, han har meningers mot. Og de skal alle som deltar under Idrettsgallaseminaret få høre klart og tydelig.

Vekker oppsikt

Gjert Ingebrigtsens rolle vekker nå så stor oppsikt at han er invitert som en av fem foredragsholdere til norsk idretts store, årlige markering.

Les også

Jakob Ingebrigtsen velger bort medaljesjanse i EM, men treneren gir seg ikke

Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær, fotballspillere, topptrenere og barnetrenere, Marianne Frisvold Furuseth, leder av Oslo Turnforening, og daglig leder av Øvrevoll Hosle IL, Sverre Nordby, er foredragsholdere ved siden av Ingebrigtsen.

Sistnevnte lever etter filosofien «Fordi det er gøy», det er helt ok for Gjert Ingebrigtsen.

Foreldrerollen

– Bredde og topp går ikke sammen, målene er så langt fra hverandre som det er mulig å komme. Jeg skal si noe om toppidrett, om barns vei mot toppen, og om foreldre sin rolle, forteller han og er glad for å være førstemann ut.

Les også

Sterkt comeback av Henrik Ingebrigtsen etter langtidsskaden

– Da slipper jeg å forholde meg til det de andre sier, men jeg har bare 20 minutter ...

– Foreldrerollen?

– Foreldre bør i utgangspunktet ikke være trenere.

– ???

– Fordi det kan bli et spørsmål om motivasjonen. Er du der for ungen din sin utvikling, ungen sine mål, eller er du der for dine mål.

– Mine unger går ikke gråtende av banen

– Klart jeg også stiller spørsmål ved min egen motivasjon. Jeg er blitt med fordi jeg tidlig opplevde at jeg hadde unger som lengtet så kolossalt etter å konkurrere, å bli best i alt.

– Derfor har jeg sett det som min oppgave å forberede dem på den vanvittig tøffe hverdagen som møter dem innen toppidretten, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Les også

Jakob Ingebrigtsen vil vinne 10 titler før han blir senior

– Noen sier at jeg er tøff som trener, nei, det de møter ute, er mye, mye tøffere, og det må de tåle. De må håndtere tøffheten, det nytter ikke å sy puter under armene på ungene, fastslår han.

– Det handler like mye om mental trening, om å være mentalt forberedt, som fysisk trening. Du ser ikke at mine unger går grinende av banen, det nytter ikke.

De må klare seg alene

– Som trener og som forelder blir du satt utenfor når det er konkurranse. Senest under terreng-EM i Samorin før jul så du det.

– Jeg var ikke i nærheten en tid før, under og etter konkurransene. De må klare seg selv. De må være forberedt, understreker Gjert Ingebrigtsen, den selvlærte treneren med unike resultater.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Gjert Ingebrigtsen
  3. Toppidrett
  4. Ole Gunnar Solskjær
  5. Ståle Solbakken
  6. Sandnes