Sport

Lunke er i dialog med flere lag – åpner for å gå ned et nivå

Sindre Skjøstad Lunke var svært bidragsytende da han hjalp Tom Dumoulin og Team Sunweb til å vinne Giro d’ Italia tidligere i vår. Nå er det usikkert om trønderen får ny kontrakt med WorldTour-laget.

Sindre Lunke og Jean Erik Gaundal jobber for ny kontrakt med Sunweb.
  • Adrian A. Aagesen

Syklisten er på utgående kontrakt med Team Sunweb og har heller ikke fått tilbud om ny kontrakt hos det tysk-nederlandske sykkellaget.

– Det er femti prosent sjanse for at han får ny kontrakt. Klubben avventer Sindre (Lunke) for å se hvilke andre ryttere de får inn, sier syklistens agent, Jean Erik Gaundal til Adresseavisen.

Lunke var hjelperytter til Tom Dumoulin under Giro d' Italia, som strakte seg over tre uker i mai. Dumoulin vant den rosa trøyen og nå er Sunwebs plan å vinne Tour de France i fremtiden, med nettopp Dumoulin.

– De ser på en måte for å bygge et lag som kan hjelpe Dumoulin til å vinne Tour de France. Det er hovedmålet til Sunweb, forteller Gaundal.

Og legger til:

– Sindre er fortsatt ung og har hatt en vanvittig fremgang. Vi tror selvfølgelig at han kunne vært en viktig brikke i Sunwebs planer.

Les også

Trondheims ukjente sykkelproff begeistrer ekspertene

1. august

Nå har agenten åpnet dialoger med andre profflag i sykkelverden. Uten å røpe de spesifikke klubbene, så innrømmer han at det er både WorldTour-lag og Pro Continental-lag.

– Det er fortsatt tidlig og jeg vil ikke røpe for mye. 1. august er en merkedato, for da er overgangene lov å offentliggjøres. Klubbene jobber først og fremst med situasjonene til de store guttene. For eksempel Aleksander Kristoff og Fabio Aru, fortsetter agenten.

De prøver etter beste evne å snakke med engelskspråklige lag og holder seg unna de typiske franske, spanske og italienske lagene.

Les også

I dag kan Kristoffs sykkelfremtid bli avgjort

Et steg ned

Men dersom syklisten signerer for et Pro Continental-lag, så vil det være et steg ned nivåmessig.

– Da er det ikke noe tvil om at han vil få en større rolle i laget. Kanskje er det riktig vei å gå, men det er ikke bestemt ennå hva vi gjør, sier Gaundal videre.

Til slutt innrømmer han at Lunke trives godt i Sunweb. Han er satt opp som reserve til Spania rundt, og så skal han sykle Arctic Race.

– Det vil bli første gangen han sykler for Sunweb på norsk jord. Det tror jeg han gleder seg til, forteller agenten.

Legg oss gjerne til på snapchat.

Les mer om

  1. Sindre Lunke