Her klikker Kristiansen etter å ha blitt utvist: - Det svartnet for meg

Knakk kølla, kastet hansken mot dommerne og slengte ei bøtte med snø i veggen på vei av isen.

KLIKKET: Tommy Kristiansen kastet og sparket gjenstander etter at han ble utvist.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

OILERS-STJERNEN 1-2

Oilers ledet oppskriftsmessig mot Stjernen da det klikket fullstendig for Tommy Kristiansen. 11.40 var spilt av midtperioden i DNB Arena da han ble taklet inn i Stjernens mål etter at dommerne hadde blåst av spillet. Etter å ha fått noen knyttnever i nakken bestemte Kristiansen seg for å slå tilbake.

Se hendelsen hos TV 2 her

Resultatet ble fem minutter + videodømming.

Tommy Kristiansen etter kampen.

Etter kampen har dommerne sett situasjonen igjen og konkludert med at Kristiansen slipper karantene. Det betyr at han er med i helgens viktige kamp mot Storhamar. Stjernen-spiller Marcus Bjørsland slapp fra hendelsen med to utvisningsminutter.

  • Jeg ble krysstaklet i ryggen. Så blir jeg lagt i bakken mens noen holder rundt hodet mitt. Jeg kommer meg løs og holder Stjernen-spilleren nede – også ga jeg vel litt i retur. Jeg hadde kanskje trodd at det skulle gi to minutter, men da jeg fikk fem, svartnet det for meg. Den reaksjonen var ikke bra, sier Tommy Kristiansen til Aftenbladet.

Tvitret

Etter at Kristiansen hadde gått i garderoben tvitret han følgende: «Vurderer og bytte navn.... Pinlig»

  • Twittermeldingen skrev jeg litt i affekt. Men det har nok litt å si at jeg heter Tommy Kristiansen, sier han.
  • Kristiansen blir direkte urettferdig behandlet. Han er en ærlig spiller som står og jobber foran mål, men blir tatt gang etter gang. De får lov til å gjøre hva som helst med ham. Jeg støtter Tommy 100 prosent, sier Oilers-trener Petter Thoresen.
Tommy Kristiansen i en duell i kampen mot Stjernen torsdag.
  • Det er synd med reaksjonen etterpå. Jeg forsøkte å roe ham ned, men det funket dårlig, sier Thoresen som i minuttene etter kampen fryktet at han måtte klare seg uten Kristiansen i lørdagens storkamp mot Storhamar.Etter å ha sett tv-bildene av situasjonen konkluderte imidlertid dommerne med at den disiplinærstraffen var nok.
  • Vi ser at han får en kakk, at han havner oppå keeperen og deretter inn i målet. Jeg står på stolpen og ser at han slår noen ganger. Derfor fikk han fem minutter + video, forklarer dommer Thomas Tysland.
  • Reaksjonen etterpå fikk jeg faktisk ikke med meg. Men vi lar den gå, fortsetter han.

Dunket hodet

Ut fra tv-bildene kan det se ut som at Kristiansen ble utvist for å dunke hodet til Stjernen-backen ned i isen mens de lå inne i målet. Oilers-benken reagerte i hvert fall voldsomt på utvisningen – og aller verst tok hovedpersonen selv det. Han knakk kølla over vantet, kastet en hanske inn på isen i retning dommerne og dunket ei bøtte med oppgått is i veggen. Petter Thoresen svarte med å storme mot dommerne for å kreve forklaring.

  • Dommerne holdt ikke eliteserienivå i denne kampen, men det får vi gjort lite med. Det vi kan gjøre noe med er måten vi selv spiller på. Vi slet med å spille pucken fra A til B og ble nærmest kjempet i senk. Du vinner sjelden kamper når du bare scorer ett mål, og da hjelper det lite at vi produserer 55 skudd, sier Petter Thoresen.

Oilers tapte kampen 1-2. ## Kongsvingers første

Det skulle gå 14 serierunde før tabelljumbo Kongsvinger skulle ta sine første poeng. Lillehammer som holdt 8.-plassen ble sendt hjem med 1-2 i kofferten.

Gjestene tok ledelsen ved Eric Meland i 1. periode, men hjemmelaget kom tilbake i midtperioden ved Sebastian Benker og Espen Kristiansen. I tredje periode ga de seg aldri, og ble belønnet med sesongens første poeng.

På Jordal slo Vålerenga naboen Manglerud Star med kontrollerte 5-2. MS' scoringer ble satt inn av de tidligere Vålerenga-spillerne Jesper Hoel og Eirik Salsten