Sammenlagtlederen har brukket kragebeinet - bryter Tour de France

Oppløst i tårer etter stygg velt: — Det er bare forferdelig

STORE SMERTER: Tony Martin da han krysset målstreken sammen med lagkameratene. Michal Kwiatkowski (verdensmesteren) og Julien Vermote (tre fra høyre) dyttet ham de siste meterne over målstreken.

Tony Martins Tour de France har vært nær et eventyr før den sjette etappen med gul trøye og etappeseier.

Men torsdag deiset han i bakken innenfor den siste kilometeren da rytterne skulle gjøre opp om etappeseieren. Tyskeren rørte en Europcar-rytters bakhjul med eget forhjul, mistet balansen og traff asfalten.

— Det er bare forferdelig. Finalen var stressende som vanlig. Jeg kan egentlig ikke huske hva som skjedde, men som vanlig når man krasjer, så er skadene alvorlige, sier Martin i det offisielle intervjuet like etter målgang.

Tyskeren klarte ikke å holde tårene tilbake der han ga en kort kommentar etter å ha mottatt den gule trøyen. Det var tydelig at Martin fryktet at hans Tour de France er over.

Her leser du et detaljert referat fra den dramatiske etappen.

TÅRER: Tony Martin var langt nede etter målgang på den sjette etappen. Tyskeren frykter hans Tour de France er over.

30-åringen ble raskt sendt til røntgenundersøkelser for å avklare status for ham.Og der kom meldingen Martin fryktet og mange ventet på. Kragebeinet er brukket. Det skriver tyskeren selv på Twitter:

— Kragebeinet er brukket. Vi diskuterer planen videre, skriver Martin.

Nå er det klart at sammenlagtlederen bryter Tour de France. Han er den andre i den gule ledertrøya som må gi seg i årets etapperitt. Tidligere måtte Fabian Cancellara bryte rittet som sammenlagt leder etter en stygg velt.

Les også

Nordmennene måtte se en tsjekker lure dem

Tyskeren hadde store smerter der han etter hvert kom opp på sykkelen igjen og fortsatte mot målstreken etter velten.

— Jeg håper at det ikke er for seriøst sånn at vi kan kjempe videre for ham i den gule trøyen, sier etappevinner og lagkamerat Zdenek Stybar i seiersintervjuet.

Over målstreken ble han støttet av to lagkamerater, verdensmester Michal Kwiatkowski og Julien Vermote. Duoen dyttet Martin over målstreken, samtidig som det så ut som tyskeren holdt seg til kragebeinet.