Sport

Tour-stjerne: - Sykkelsporten er ikke lenger «Ville Vesten»

Chris Froomes overlegenhet i Tour de France gjør at dopingspørsmålene hagler. Nå er Sky-rytteren lei av anklager fra tidligere sykkelstjerner.

Chris Froome er så suveren i Touren i år at han hele tiden får spørsmål om doping. Han hevder at det ikke lenger er «Ville Vesten-tilstander» i sykkelsporten.

— Tidene har forandret seg. Alle vet at sykkelsporten ikke lenger er «Ville Vesten», slik det var for 10-15 år siden, sier Froome.

Det går ikke én dag av årets Tour uten at den britiske sykkelstjernen får spørsmål om doping. Selv etter søndagens etappe, der Froome havnet helt nede på 23.-plass, måtte mannen i den gule trøyen forsvare seg selv foran ivrige journalister.

- Doperne er i undertall

30-åringen har hele tiden forklart at han har oppnådd sine fantastiske resultater gjennom knallhardt arbeid. Da en journalist påpekte at tidligere dopere har hevdet akkurat det samme, svarte Froome slik:

— Selvfølgelig vil det alltid være noen ryttere som tar risikoen ved å jukse i dag også, men de er i undertall. Det var omvendt for 10-15 år siden. Det er ingen grunn til mistankene nå.

Anklager fra eks-syklister

Men dopingmistankene kommer ikke bare fra journalister og sykkelfans. Den tidligere «dopingkongen» Lance Armstrong skapte nettstorm da han tidligere i Touren skrev en noe mystisk melding på Twitter etter Froomes maktdemonstrasjon opp Col de la Pierre St. Martin.

— Froome/Porte/Sky er veldig sterke. For sterke til å være rene? Ikke spør meg, jeg har ingen anelse, skrev Armstrong, som har mistet alle Tour de France-titlene sine etter å ha innrømmet dopingbruk.

Froome mener at ryttere som Armstrong ødelegger for dagens felt.

— De fleste som stiller spørsmål rundt mine resultater er nettopp eks-syklister som var en del av generasjonen som kun visste om én form for sykling, sier Froome.

Sky-rytteren leder sammenlagt med over tre minutter til Nairo Quintana fra Colombia med seks etapper igjen å kjøre.

Lørdag opplevde den vanligvis blide briten at en tilskuer kastet urin på ham, og ropte doping, doping. Slike ubehageligheter vil briten helst unnvære. (©NTB)

Les også

  1. Kristoff slått på målstreken: - Han kom som en kule, men han kom for sent!

  2. Tour de France-sjefen om urindusjen: - Det kan ikke tolereres

  3. Nytt dopingsjokk i Danmark: Innrømmet EPO-bruk på direktesendt TV