- Islendinger er spesielle

LINKÖPING (Aftenposten.no): – Jeg vil ikke si at de er gale, men der er spesielle.

Børge Lund er tøff, men mener at islendingene er noe av det tøffeste man kan møte på en håndballbane.

Les også:

Slik lyder karakteristikken til Børge Lund av torsdagens motstander for håndballgutta, lilleputtlandet Island med de mange gode håndballspillerne.

— Det er et annerledes folkeslag. De har en vanvittig vinnervilje, og jeg tror de har et medfødt gen for forsvarsspill. I de siste 10-15 årene har de utviklet spillere i verdenstoppen. For en stund siden hadde de det høyeste antall utlendinger i Bundesliga, og det er et bra utgangspunkt for å utvikle et landslag, sier Lund, som skal lede Norges forsøk på å stoppe det beste landslaget Island noen gang har hatt..

Hemmelig øy

I likhet med Børge Lund spiller Bjarte Myrhol til daglig i Rhein-Neckar Löwen – akkurat som islendingene Olafur Stefansson, Gudjon Valur Sigurdsson og Robert Gunnarsson. Og klubben trenenes av Islands landslagsssjef, Gudmundur Gudmundsson.

- Islendingene henter spillerne sine fra en øy ved siden av Island med tre millioner innbyggere, sier Myrhol og ser helt alvorlig ut.

- Det må jo være hemmeligheten , sier Myrhol etter en stund – når vi har lurt så lenge at vi har funnet ut at denne øya ikke eksisterer – annet enn i håndballens fantasirike. Og det ligner mye på det islandske.

Videoekspert

Myrhol frykter litt hva trener Gudmundsson kan finne ut før kampen.

— Han er en videoekspert og kommer sikkert til å se alle våre fire kamper før han legger opp taktikken, sier Oslo-gutten, som har et godt forhold til ham.

Lund er venn med kantspiller Gudjon Valur Sigurdsson.

- Han har en sinnssyk bra treningsmentalitet. Vi har kjørt noen ekstra økter sammen i klubblaget for å få overskudd, forteller Lund.

Også Frank Løke møter en klubbkamerat, høyrekant Porir Olafsson i Lubbecke. Han mener humoristisk at den gode mentaliteten må islendingene ha fått fra Norge.

- De har vikingblodet i seg. Islendingene er etterkommere etter gutta som rodde over fjorden, fastslår «slektsforsker» Løke.

Hvem har mest vikingblod i behold?