Sport

Gro Hammerseng-Edin inn i Larvik-styret

Den økonomisk hardt pressede klubben satser på å gå 3,75 millioner i pluss i 2015.

STYREMEDLEM: Gro Hammerseng-Edin ble valgt inn i Larvik HKs styre under klubbens årsmøte tirsdag kveld. NTB scanpix

 • Torgrim Bakke

Gro Hammerseng-Edin har vært en av Larvik HKs mest markante profiler på håndballbanen de siste fem årene. Nå tar hun steget inn i styrerommet. Det ble klart på klubbens årsmøte tirsdag kveld. Den tidligere landslagskapteinen blir styremedlem i det nye Larvik-styret, ledet av den nyvalgte styrelederen Harald Gaupen.

— Jeg har lyst til å bidra og er engasjert for at dette skal fortsette å gå veien. Når jeg da blir spurt var det lett å si ja. Jeg tror også det er lurt at vi er en enhet sammen fra forskjellige områder, sier Hammerseng-Edin om styrevervet til Østlands-Posten.

Ny økonomisk hverdag

Hammerseng-Edin kom til Larvik i 2010 etter sju sesonger i den danske klubben FC Midtjylland Håndbold. Sesongen etter var hun med å sikre Larvik sin første og hittil eneste seier i Champions League.

Det er mindre enn en måned siden toppklubben ble reddet fra konkurs. Men klubben har alledere begynt å se fram mot en hverdag med grønne tall i regnskapet. Årsmøtet vedtok et budsjett for 2015 som skal gi et resultat på 3,75 millioner kroner når året er omme.

En økning i inntekter på 1,5 millioner og kutt i kostnadene med 8 millioner kroner skal sørge for en bedre økonimisk hverdag.

Men det er fremdeles noe usikkerhet knyttet til klubbens inntekter. De har ennå ikke nådd målet om sponsorinntekter på 18,1 milllioner kroner.

— Vi må øke sponsorbiten med 2,4 nye millioner for å greie dette, sier klubbens nye styreleder Gaupen. Han er fra før konstituert daglig leder i klubben, og trer inn i sitt nye verv når en ny daglig leder er på plass.

 1. Les også

  Kriserammede Larvik er reddet fra konkurs

 2. Les også

  - Jeg hoppet på Marit og ga henne en klem

 3. Les også

  12 av 15 tilfredsstiller ikke kravene

Les mer om

 1. Håndball
 2. Larvik

Relevante artikler

 1. SPORT

  Larvik kan miste eliteserielisensen. Håndballforbundet godtar ikke egenkapitalløsning.

 2. SPORT

  Larvik vedtok videre drift, men eliteserieplassen er fortsatt i fare

 3. SPORT

  Om to uker kan Larvik Håndballklubb være konkurs

 4. SPORT

  Glassverket fristiller alle spillerne og treneren

 5. SPORT

  Larvik håndballklubb vil forsøke å fortsette driften: - Det er fortsatt håp

 6. SPORT

  Landslagsstjerner jobber for å redde Larvik i siste liten