Sport

Kristoffersen møter ikke i retten

Henrik Kristoffersen møter ikke opp personlig når de muntlige forhandlingene mellom ham og Norges Skiforbund starter i Oslo tingrett.

Henrik Kristoffersen deltar ikke selv i forhandlingene med Norges Skiforbund

I stedet er det alpinistens far, Lars, samt Kristoffersens egen advokat som stiller i retten.

— Det er ingen grunn til at Henrik skal møte opp selv. Andre har bedre kjennskap til saken. Henrik skal få konsentrere seg om å stå på ski, sier Lars Kristoffersen til NTB.

Tingretten skal onsdag og torsdag ta stilling til om Kristoffersen får profilere sin private sponsor allerede i Val d'Isere neste uke. Retten skal vurdere Kristoffersens begjæring om å få midlertidig lov til å kjøre med privat sponsor.

Alpinstjernen har saksøkt Norges Skiforbund for å få lov til å bruke logoen til en østerriksk leskedrikkprodusent på hjelmen.

Les også

  1. Kristoffersen krever inntil 15 millioner av Skiforbundet om han ikke får ha Red Bull på hjelmen

  2. Konfliktene vi husker: Derfor blir det bråk rundt stjernenes personlige avtaler

Saken

Henrik Kristoffersen ønsker samme type avtale som Aksel Lund Svindal, som har en privat sponsor på hjelmen. Dette vil ikke forbundet gå med på. Derfor blir det sak som fortsatt ikke er berammet. I påvente av at en dato for hovedforhandlingen skal bli kjent, ønsker Kristoffersen rett til å kunne bruke sin private sponsor på hjelmen som en midlertidig ordning.

Retten sier at det ikke kan komme noen avgjørelse i begjæringen som er framsatt som en midlertidig forføyning før 4. desember. Dersom Kristoffersen skulle få medhold, blir første renn han kan kjøre med privat hjelmsponsor trolig 10. desember. Da er det verdenscup i storslalåm i Val d'Isere. (©NTB)

Les mer om

  1. Alpint