Kommunen venter på antidopingsvar

— Må være på plass før Brækhus kan bokse i Bergen, sier idrettsbyråden.

Det jobbes for Cecilia Brækhus-kamp i Bergen.

Bergens idrettsbyråd Helge Stormoen (Frp) vil gjerne se Cecilia Brækhus i aksjon i byen, men har ingen direkte dialog med teamet hennes.

Den er det i stedet det nye arrangementsselskapet Bergen City Event, med Jacob Lund i spissen, som fører.

— Vi er ikke i kontinuerlig dialog, men har kontakt med managementsystemet, sier den gamle sponsorkongen Lund.

Brækhus' kommersielle manager Rune Brynhildsen bekrefter at han sist uke var i kontakt med Lund.

— At Bergen samler og profesjonaliserer kommunikasjonen gjennom et selskap, er veldig positivt, sier Brynhildsen.

— Den dagen det åpner seg en mulighet for et proffboksestevne i Bergen, skal vi være klare, sier Lund.

- Veldig frempå

Byråd Stormoen sier de regjerende lokalpolitikerne har en offensiv holdning for å få Brækhus til byen.

— Når alt ligger til rette, er Bergen beredt til å ta på seg et arrangement som dette. Vi er veldig frempå for å få dette til, sier Stormoen.

Arenaer som nevnes som aktuelle for et proffboksestevne, er Vestlandshallen, Sotra Arena, tennisanlegget på Slettebakken og - kanskje mest urealistisk - Brann Stadion.

— For Cecilia ville Stadion vært en drøm, men skal det kunne gå må alt være lagt til rette. Utendørskamper har vært holdt i boksing mange ganger tidligere, men man må vurdere risikoelementene rundt noe sånt, sier Brynhildsen.

Antidopingspørsmål

Uavhengig av hvor det til slutt blir, har altså byråden en noe avventende holdning. En årsak til det, er en manglende avklaring rundt hvilke antidopingkrav som faktisk stilles til et proffboksestevne i Norge.

I stortingsvedtaket som gjorde proffboksing lovlig før jul, heter det at alle arrangører må følge de internasjonale antidopingbestemmelsene til WADA. Men proffbokseforbundet er per i dag ikke en del av Antidoping Norge.

— Forbundet må være en del av antidopingsfæren, før det kan bli arrangert kamp, sier idrettsbyråd Helge Stormoen (Frp).

Overfor NTB uttaler Anders Solheim i Antidoping Norge, at situasjonen slett ikke er uløselig.

— Jeg synes denne problemstillingen er ganske enkel. Enten følger man WADA-koden eller så gjør man det ikke. Det viktige her er at det kan dokumenteres at det drives et antidopingarbeid i samsvar med internasjonale regler, sier Solheim. Han understreker også at dette betinger at alle utøverne som kommer til Norge for å bokse, må regne med å kunne bli testet når som helst, også utenom konkurransen.

Brynhildsen synes antidopingspørsmålet er uproblematisk.

— Det er ingen vits i å slå opp åpne dører, vi er helt på linje med byråden og Antidoping Norge i det spørsmålet. Antidopingarbeidet skal ivaretas etter boken, sier han.

- Når er det realistisk med en Brækhus-kamp i Norge?

— Per i dag vil jeg svare tidligst i september.

Den kommersielle manageren er for øvrig i løpende dialog med Brækhus' promotorselskap Team Sauerland, om en forlengelse av kontrakten hennes som løper en måned til.

— Det er fortsatt en positiv dialog, men mange detaljer må på plass. Ikke bare premissene for kampene hun skal gå i utlandet, men også hvordan kamper her hjemme skal organiseres, sier Brynhildsen.