Sport

Endelig seier for Kristoff i Sveits

— En enorm lettelse.

ENDELIG: Alexander Kristoff spurtslår Peter Sagan og tar seieren på dagens etappe av Tour de Suisse.

DÜDINGEN (Aftenbladet): Alexander Kristoff og trener Stein Ørn er lykkelige over Kristoffs 18. triumf denne sesongen.

Kristoff spurtslo Peter Sagan på den sjuende etappen i Sveits rundt, fra Biel til Düdingen, og vant dermed sin første etappe i Sveits rundt siden 2013. Det var begge veldig glade for.

— Jeg skal ikke legge skjul på at forventningene til Alexander er blitt veldig store, og vi ønsker oss jo også så mange seiere som mulig. Men vi har lagt opp et løp fram mot Tour de France som indikerer at toppformen ikke skal være på plass i Sveits. Det har vært krevende å forklare, fordi enkelte lurer på om han er ute av form. Sånn sett er jeg veldig glad for denne bekreftelsen, sier trener Stein Ørn, på vei til bursdagsfest på Flor & Fjære på sin egen fødselsdag.

Takker laget

Og bedre presang kunne ikke stesønnen gi ham. I en durabelig spurt, som startet nesten 400 meter fra mål, var det bare Kristoff og Sagan det handlet om. En liten periode så det ut som om Sagan skulle ta igjen Kristoff, men stavangergutten svarte tilbake da slovaken nærmet seg. Det var ikke så mange centimeter som skilte over målstreken, men nok til at man ikke behøvde granske målfotoet for å se at Kristoff vant.

— All ære til mine lagkamerater i Katjusja. Jeg har dem å takke for at jeg vant i dag. De la ned en super innsats for meg. Beina mine er fortsatt ikke helt bra, men bedre enn torsdag. Derfor hadde jeg også litt mer å gi. Men toppformen skal ikke være der før Tour de France, sier Alexander Kristoff.

Han innrømmer at han var sliten på slutten:

— Ja, det var en hard dag, og Sagan ga meg virkelig kamp. Men da var det kjekt at jeg kunne svare da han nærmet seg, sier Kristoff.

Det gjenstår to etapper av Sveits rundt.

Les også

  1. Kaggestad er provosert av Armstrongs Tour-planer

  2. Kristoff knust på oppløpet: - Jeg mangler litt på å være i toppform

  3. - Sykkel er en av verdens farligste idretter

Les mer om

  1. Alexander Kristoff