Sport

Aalbu: – Vi får ikke fotballtall på hockey-VM

Men MAX-sportssjefen håper å dra nytte av på hockey-oppsvingen i Norge.

Jan-Erik Aalbu jobber nå i TV-kanalen MAX, som har rettighetene til ishockey-VM. Foto: NTB SCANPIX

 • NTB

Landslagsfotballen har løftet MAX til nye høyder. Nå håper sportssjef Jan-Erik Aalbu økende hockeyinteresse skal gi gode tall fra VM i ishockey, som starter opp oi Tsjekkia 1. mai.

– Vi er nok avhengig av resultatene, for hockeylandslaget har en tøff start på VM med kamper mot Russland, USA, Finland og Slovakia. Sist vi hadde mesterskapet, merket vi at seertallene falt litt utover i 2. periode dersom Norge tidlig lå under 0-3, sier MAX-sjefen.

Første kamp for Norge er mot Russland. Aalbu har tro på gode seertall etter en sesong der norsk ishockey virkelig har fått et oppsving.

– Det norske sluttspillet ble tight og spennende. Og du har en Patrick Thoresen som kommer hjem som russisk mester. Foruten Zuccarello, som er opptatt med NHL-sluttspillet, stiller Norge med et tilnærmet toppet lag. Det er større interesse for den hjemlige hockeyen. Det håper vi gir et løft, sier Aalbu.

Les også

Svensk ekstase over norsk stjerne: - Jeg er så glad nå!

Prime-time

Da fotballandslaget møtte Italia i fjor høst var over 700.000 seere innom MAX-sendingen. Det vil ikke hockeygutta være i nærheten av under VM i Tsjekkia.

– Vi får ikke fotballandslagets tall på ishockey-VM, men flere og flere prater om norsk ishockey, uten at jeg vil tallfeste hvor mange seere vi må ha før vi er fornøyd, sier Aalbu.

– Fem av Norges kamper i gruppespillet går i beste sendetid (20.15). Det er et veldig godt tidspunkt for oss. Klarer Norge å prestere, vil flere og flere seere komme til utover i mesterskapet, tror Aalbu.

En av Norges kamper sendes kun på nett (Dplay). Det er kampen mot Slovenia 8. mai.

Carsten Skjelbreid, kanalens ansikt, blir programleder for studiosendingene.

Han får med seg gulltrener Petter Thoresen og Håkan Södergren i studio. Øystein Ingdahl kommenterer kampene sammen med Espen Knutsen. Reporter er Jonas Bergh-Johnsen.

Ikke for dyrt

MAX sendte ishockey-VM i 2012 og 13, men sto over i fjor.

– Alle rettigheter som er i spill, fortjener den prisen som til slutt blir betalt. Vi hadde ikke kjøpt dette om vi følte det var i overkant dyrt, sier TV-sjefen.

– Dere er kjent som en fotballkanal, viktig å utvide sportstilbudet?

– Jeg tror det er viktig med flere type rettigheter fra idrettsverdenen. Vi skal være allsidige og vise at vi har mer enn fotball. Folk er glad i å se sport på TV, sier Aalbu. (©NTB)

 1. Les også

  Patrick Thoresen ble KHL-mester

Les mer om

 1. Ishockey

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Hockey-VM er reddet for norske tv-seere

 2. SPORT
  Publisert:

  TV 2 kan få kamp om hockeyrettighetene

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Over en million så Norges kamp mot Ungarn

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Denne mannen skal gjøre Eurosport stor i Norge

 5. SPORT
  Publisert:

  Max gjør helomvending etter norsk VM-seier

 6. SPORT
  Publisert:

  Håndballforbundet signerte tidligere TV-topp