Sport

Russlands største friidrettsstjerne tar OL-nekten til Europadomstolen

Jelena Isinbajeva, stavdronningen framfor noen, hadde tenkt å avslutte karrieren med OL i Rio. Det får hun ikke. Nå har hun bestemt å ta IOC til Europadomstolen.

Jelena Isinbajeva gir seg ikke. Nå tar hun Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) til Europadomstolen og håper fortsatt på OL-start.

Det er aftonbladet.se som henviser til russiske R-Sport, som skriver at 34-åringen som har vunnet både VM— og OL-gull tidligere og som holder stavrekorden for kvinner, ikke slår seg til ro med at hun er en av 68 russiske friidrettsutøvere som ikke får lov til å delta i OL av Den internasjonale olympiske komiteen (IOC).

— Den beslutningen IOC har fattet er ikke riktig, verken mot Isinbajeva eller mot noen av de andre i det russiske friidrettslandslaget, sier stavdronningens trener, Jevgenij Trofimov.

Det var etter at det ble avslørt systematisk doping i russisk friidrett med røtter helt inn i statsapparatet at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) reagerte og utestengte russerne. Denne utestengelsen er senere bekreftet av IOC.

— Isinbajeva fortsetter å trene, men hun tror ikke det kan komme en avgjørelse fra Europadomstolen før OL i Rio starter. Hun satser på å få oppreisning.

Den russiske sportsministeren Vitalij Mutko støtter stavdronningen sin. Han har skrevet brev til IAAF-president Sebastian Coe og understreker det urettferdige i at Isinbajeva blir utestengt. Det er snakk om en utøver som har levert mengder av dopingprøver, men aldri blitt tatt eller mistenkt for å ha gjort noe galt. (©NTB)

Les også

  1. Syv russiske svømmere er utestengt fra OL av sitt eget forbund

  2. «Skammelig og feigt av IOC»

  3. TV 2-ekspert latterliggjør IOCs Russland-krav

  4. Russisk dopingvarsler refses i hjemlandet: - Hun har spyttet oss alle i ansiktet

Les mer om

  1. OL