Lihaugs trener: - Slagene hans er som å bli overkjørt av en lastebil

Bokseren Tim-Robin Lihaug trengte bare tre runder på å slå knockout på sin ungarske motstander.

SEIERHERREN. Sotrabokseren Tim-Robin Lihaug knuste sin ungarske motpart under lørdagens Nordic Fight Night i København. Her fra Lihaugs forrige boksekamp mot tyske Slavisa Simeunovic.
  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

Det var satt av ti runder til Tim-Robin Lihaug (22) og ungareren Istvan Zeller (25) under lørdagens Nordic Fight Night i København. Det var det aldri behov for.

Halvveis ut i den tredje runden måtte Zeller ned på kne etter et hardt Lihaug-slag i siden. Da hadde ungareren tatt telling for akkurat det samme slaget i runden før, og det var over og ut for Zeller.

— Vi visste jo at Tim-Robin var mye sterkere. Kroppsslagene hans kastet ungareren flere meter bakover. Han løper for livet, men vi visste at han ikke kom til å klare å løpe mer enn to runder. Slagene til Tim-Robin er som å bli overkjørt av en lastebil, oppsummerer sotra-guttens trener, Ulf Johansen.

Topp 40 i verden

Seieren var Lihaugs tolvte på 13 forsøk, og han kommer etter all sannsynlighet til å bli rangert blant de 40 beste i sin vektklasse.

— Vi må huske på at han bare er 22 år gammel. Det er helt sykt det han holder på med. Bergen må få øynene opp for Tim-Robin, for det er på et helt annet nivå enn det der 1. divisjonslaget, sier Johansen, med en tydelig stikk til sportsklubben Brann.

Bokseren selv var svært fornøyd med gjennomføringen i ringen.

— Alt gitt egentlig etter planen. Vi var klar over at han var rask i beina og at det ville bli vanskelig å få kontakt med kroppen hans, men i dag var jeg mer aggressiv. Rent fysisk var det ikke så stor belastning, men mentalt er det veldig tappende. Det er viktig å komme seg ned etter en kamp, sier Lihaug, som mener han i teorien kunne vært klar til kamp allerede neste helg.

Ikke lenger "Drillo-boksing"

- Hva er vitsen med å bokse når nivåforskjellen er så stor?

— Han hadde 18 seire og fem tap før denne kampen, så Zeller er ikke en dårlig bokser. Men vi hadde en så god plan, og jeg følte meg så bra at han ikke fikk til noe særlig. Han prøve å stå opp mot meg, men det gikk ikke. Da visste han ikke hva han skulle gjøre, sier 22-åringen.

Treneren mener supermellomvekteren tidligere har bokset såkalt "Drillo-boksing", altså taktisk og defensiv boksing. Johansen tar nå mye av æren for at Lihaug slipper seg løs i ringen.

— Det har blitt litt Drillo-boksing i det siste, og han har vært litt for taktisk i boksingen sin. Det er jo ingen i Bergen som har lært han å bokse ordentlig. Jeg måtte snu alt på hodet, så nå kan vi slippe oss litt opp, mener treneren.

- Han må ta det rolig

Fredag skrev BT at Team Lihaug ønsker en tittelkamp til høsten, forhåpentlig i Bergen. Flere bokseeksperter mener derimot at Lihaug bør være tålmodig.

— Jeg tror det er viktig for Tim-Robin å ta det rolig, og ikke ta for store steg for kjapt. Det trenger han ikke. Han er ung og har god tid til å nå toppen, sa bokseekspert Ole Edvard Pedersen i Viasat Sports studio.

Også den tidligere bokseren Roar Petajamaa mener Lihaug ikke må bite over for mye. Sotrastrilen selv stoler fullt og helt på promotoren hans; Sauerland.

— Jeg overlater alt det til Sauerland, og jeg gjør det jeg får beskjed om av dem. Det er selvsagt viktig at det ikke går for fort frem. Jeg har god tid og må være tålmodig, men jeg ligger veldig godt an slik det er nå. Jeg får skyndte meg langsomt, sier han.

Planen var opprinnelig at dette var Lihaugs siste kamp før sommeren, men siden begge hans foregående kamper ble avsluttet med teknisk knockout kan dette endre seg. Først venter en ukes hvile på Sotra, før Lihaug og trenerteamet reiser på ny treningsleir i Tønsberg.