Smith er fornøyd med hjelpen

Etter en trøblete start på sesongen er Ruben Smith fornøyd med Oilers' forsvarsspill.

FÅR MER HJELP: Ruben Smith roste Oilers' forsvarsspill etter 3-2-seieren mot Vålerenga.

OILERS — VÅLERENGA 3-2

De har imponert i CHL-kampene, men i serien har Oilers blant annet sluppet inn fem og seks mål i kamper mot henholdsvis Sparta og Lillehammer. De siste kampene har laget blitt mer gjerrige foran eget mål. På de siste fire kampene har det bare blitt tre baklengsmål. To av disse måtte Ruben Smith se bak seg mot Vålerenga.

— Jeg synes jeg får bra hjelp i dag. Vi presser dem til dårlige posisjoner, og slikt godt forsvarsspill har vært en gjenganger de siste kampene, forteller Smith.

Hadde en dårlig sak

Ved det første målet ble han hindret litt av en liggende Vålerenga-spiller i målgården hans, men da det var Oilers-backen Nick Plastino som hadde lagt ham der hadde han hatt en dårlig sak dersom han skulle diskutere med dommerne. Det andre tok han imidlertid på sin egen kappe.

— Jeg styrer pucken ut i vantet etter et skudd, men den havner på høykant og triller litt raskt ut og de scorer. Akkurat det gjør ikke så mye når vi likevel vinner, sier keeperen.

Fortjent

Han mente det var en fortjent seier som kom av at lagkameratene hans orket mer.

— VIF er best i første periode, men vi tar over i de to neste periodene. På slutten ser de slitne ut, og vi vinner fortjent, sier han.

På det siste punktet får han støtte fra sin kaptein.

— Det er en tett match med lite finspill, men etter de scorer sitt andre mål er det vi som styrer alt. Da er det herlig å vinne. I dag var det fantastisk stemning i hallen. Det er første kamp i år det har vært så bra trøkk og stemning på tribunene, sier Snorre Hallem.