Sport

Spår 15 norske OL-gull

Magasinet Sports Illustrated tror på den norske OL-troppen.

  • Kristin Kristin Grøntoft

I Salt Lake City for fire år siden viser regnskapet 13 norske OL-gull, noe som var rekord. Men ifølge det amerikanske bladet Sports Illustrated kan antallet gullmedaljer bli enda høyere i Torino denne måneden, skriver VG. I så fall kan norske entusiaster se frem til en ren vinterfest i Italia. Toppidrettssjef Jarle Aambø sier at han synes antallet medaljer høres høyt ut, men at bladet har god oversikt over vinteridrett. Aambø er i Torino i forbindelse med de siste forberedelsene før de første konkurransene til helgen.

Vil ha med 25 medaljer

Norge har satt seg som mål å ta hjem 25 medaljer. Sports Illustrated er på linje med de norske ambisjonene og spår 26 medaljer: 15 gull, 6 sølv og 5 bronse, skriver VG. Sports Illustrated har blant annet stor tro på Marit Bjørgen, curlingguttene, Ole Einar Bjørndalen og Eskil Ervik. — Vi vet at vi har en veldig høy målsetting, og dette er ikke plankekjøring, sier Jarle Aambø til VG.

Ole Einar Bjørndal med fire gull i Salt Lake City. I år kan norske utøvere stikke av med femten gull, skal vi tro Sports Illustrated.

Les mer om

  1. OL