Sport

Her er Norges ferskeste sykkelproff

Sindre Lunke har signert for Giant-Alpecin.

Sindre Lunke fra Trondheim blir Norges ellevte proffsyklist.
  • Adrian A. Aagesen

Onsdag ettermiddag meldteTV 2at 22-åringen fra Trondheim har signert for nederlandske klubben, Giant-Alpecin. Der blir han lagkamerat med blant annet tyske John Degenkolb og nederlenderen Tom Dumoulin. Spurtstjernen Marcel Kittel sykler også for Giant-Alpecin, men han bytter klubb til Etixx-Quick Step før neste sesong.

Lunke blir ellevte i rekken av Norges proffsyklister til neste år. Denne sesongen har han syklet for Team Joker.

— Lunke er en veldig god rytter i fjellene, og det skal bli spennende å følge han i årene som kommer. Han har vært stabilt god i alle etapperitt han har kjørt med fjelletapper de to siste sesongene, og vil kunne bidra med mye positivt i Giant-Alpecin. Dette er en fantastisk mulighet for Sindre, og jeg er stolt over at vi nå leverer vår fjerde proffrytter denne sesongen, sier Team Jokers sportssjef Gino Van Oudenhove til TV 2. 22-åringen blir den andre trønderen på sykkellaget Giant-Alpecin. Tidligere har Frederik Wilmann fra Viggja syklet for laget som da het Skil-Shimano.Wilmann brøt kontrakten med laget for at han ikke fant seg til rette.

Lunke har ikke alltid vært blant norgestoppen som syklist, men har i de senere årene hatt fremgang. Han har også levd litt i skyggen av sykkeltalentet Odd Christian Eiking (20).

Lunke hadde i fjor en femteplass sammenlagt i italienske Giro Valle d'Aosta og en råsterk 11. plass sammenlagt i Tour de l'Avenir, som blir kalt ungdommens Tour de France.

— Jeg er overrasket over at jeg har fått så stor fremgang i lange fjell. Dessuten presterer jeg jevnt høyt, og har sjelden en riktig dårlig dag, sa Lunke til Adresseavisen i fjor.

Les også

  1. Norsk sykkelrytter utestengt i fire måneder for doping

  2. Eiking om debutsesongen: - Jeg ønsker å sykle en Grand Tour

  3. Cavendish blir lagkamerat med Boasson Hagen

Les mer om

  1. Sykkelritt