Sport

- Kan ikke ha et arrangement der man taper store penger år etter år

Fyllingen støtter Håndballforbundets kontroversielle avgjørelse om å flytte cupfinalen bort fra Spektrum.

JUBEL I SPEKTRUM: Da Fyllingen vant cupfinalen i 2013, kunne de slippe jubelen løs i selveste Oslo Spektrum. Om utfallet skulle bli det samme i år, vil feiringen finne sted i Nadderud Arena. Foto: ARKIVFOTO: Anette Karlsen

  • Trond Sandvik

Daglig leder i FyllingenBergen, Ellen Nygård Nilsen, mener Norges Håndballforbund har gjort et klokt valg ved å flytte NM-finalene fra Oslo Spektrum til Nadderud Arena.

  • Reinkind på vei mot stjernestatus på et av verdens beste lag (abonnent)
  • Fältnas er spion før cupfinalen

— Du kan ikke ha et arrangement der du taper store penger år etter år, poengterer Nilsen.

STØTTER FORBUNDET: Daglig leder i FyllingenBergen, Ellen Nygård Nilsen, mener Norges Håndballforbund gjorde helt rett da de vraket Oslo Spektrum som finalearena. Foto: ARKIVFOTO: Eskil Wie

Og jo visst taper NHF penger på norsk klubbhåndballs store festdag. Mye penger. På det beste har forbundet gått 300.000 kroner i minus, på det verste har man sittet igjen med en regning på rundt en halv million kroner. Det har gjentatt seg – år etter år. Derfor er NM-dagen i Spektrum, der juniorer og seniorer har spilt finaler i romjulen, nå historie. Selv med et tilskuertall på mellom 3000 og 6000. ## — En fallitterklæring

Så langt Bergens Tidende kjenner til, koster det ca. 500.000 kroner å leie Oslo Spektrum til et NM-arrangement. I tillegg kommer vaktkostnader og andre utlegg. Totale utgifter: 750.000 kroner. I år søkte NHF om støtte fra Oslo kommune, slik at håndballens nasjonaldag kunne forbli i hovedstaden. Forbundet fikk nei i neven og besluttet derfor i midten av august å droppe Spektrum.

Det utløste det reneste raseriet i spesielt to klubber: ØIF Arendal og Elverum HK. Begge har et publikumstekke helt overlegent alle andre.

"Helt meningsløst. En fallitterklæring", mente sportslig leder i IØF, Per Carsten Michelsen. Mens avisen Østlendingen, nært knyttet til Elverum, kom med følgende melding på kommentatorplass:

"NHF bør håpe at Elverum Håndball og ØIF Arendal ryker ut av cupen ved første og beste anledning. For kommer noen av disse publikumslagene til finalen, vil det bli et rabalder uten sidestykke når tusenvis av supportere blir stående uten billetter".

Få solgte billetter

Nå endte verken sørlendingene eller hedmarkingene opp som NM-finalister. Så mishagsytringene er dødd ut. På damesiden møtes Larvik HK og Glassverket, mens Bodø HK og FyllingenBergen gjør opp om cupmestertittelen på herresiden. Og denne gang i Nadderud Arena i Bærum, hjemmebane for Haslum HK – med plass til 2000 tilskuere.

— Kostnadene ved å bruke Nadderud er betydningsløse sammenlignet med Spektrum, sier markedssjef Rasmus Aarflot i NHF. Han tror på fullsatt hall.

Men at Nadderud Arena fylles opp av Bodø- og Fyllingen-supportere, er heller tvilsomt.

— Rundt 140 seter er til nå solgt gjennom oss, opplyste Ellen Nygård Nilsen i FyllingenBergen lille julaften. Mens Bodø HKs markedssjef Bjørn Heitmann samme dag fortalte om 150–200 solgte billetter nordpå.

— Begge lag har sin base langt fra Oslo. Sånn sett er vi vel de to verste publikumslagene, resonnerer Heitmann. Han støtter NHFs beslutning om å vrake Spektrum.

Les også

  1. Løke fikk sparken i Drammen

  2. Silje Solberg kan bli Larvik-aktuell

  3. Gulljentene forbereder seg til OL og EM i Stavanger

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen