Sport

Oilers-sjefene skjønner at supporterne er utålmodige

Mange spillere på utgående kontrakt. En trener på utløpende avtale. Men Oilers-direktør Pål Haukali Higson ber om mer tid og lover at konklusjonen er verdt å vente på.

Jobben med å gjenreise Oilers har startet. Men hvilken retning velger klubben?
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Hva skjer i Oilers?

Det har snart gått to uker siden kvartfinaletapet mot Frisk Asker avsluttet Oilers-sesongen 2017/2018. Evalueringen av fiaskosesongen har pågått siden, men foreløpig ønsker ikke Oilers-sjef Pål Haukali Higson å si hva klubben har funnet ut av.

Les også

Oilersfiaskoen: Her er historien om sesongen der alt gikk galt

Higson ønsker ikke å si om Oilers kommer til å benytte seg av opsjonen i Pål Gulbrandsens kontrakt og forlenge avtalen med treneren, eller om de ønsker å prøve noe nytt.

Han ønsker ikke å si om Oilers kommer til å bygge laget annerledes neste sesong, eller om de kommer til å fortsette i samme spor som de har gjort de siste to årene – med fire jevnt besatte rekker bestående av mange like spillertyper.

Han ønsker ikke å si noe om hvorvidt klubben er beredt til å satse mer på noen av de talentfulle juniorene som akkurat vant seriegull med Oilers sitt U20-lag.

– Jeg skjønner at folk vil vite hva som skjer. Jeg skjønner at folk er utålmodige. Men vi må bruke tid og gjøre dette grundig. De som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Vi er ikke fornøyde med sesongen. Vi skal slå hardt tilbake, forsikrer Higson.

Rapuzzi forsvinner

Foreløpig er nordamerikanerne Curtis Gedig og William Rapuzzi de eneste av spillerne som har gitt beskjed om at de ikke ønsker å være med videre. Begge fortsetter karrièren i bedre ligaer enn den norske. I tillegg har Henrik Solberg lagt opp. Alt tyder også på at Mathias Trettenes drar tilbake til Tyskland og fortsetter karrièren der.

Les også

Oilers-stjerne har gitt beskjed om at han forsvinner

Pål Haukali Higson har den krevende jobben med å finne ut hva som gikk galt i Oilers denne sesongen – og deretter sørge for at det ikke skjer igjen.

Samtidig er også en rekke spillere i Oilers på utgående avtaler. Men ingen trenger å tro at det betyr at klubben kan velge fritt hvem som fortsetter.

Eirik Salsten er ønsket av flere klubber og forsvinner trolig. I et intervju med RA i forrige uke gjorde Villiam Strøm det klart at han vurderer framtiden sin etter en skuffende førstesesong i Stavanger.

Det samme gjør ganske sikkert også Eirik Børresen og Jonas Djupvik Løvlie – som begge har slitt med å finne seg til rette i Oilers.

Les også

Oilers-fiaskoen: Slik avgjøres Gulbrandsens skjebne

Hvorfor Hoff og Søberg?

Oilers er i en uvant situasjon. Etter sju NM-gull på de siste åtte sesongene – og åtte strake NM-finaler – skal Norges største hockeyklubb forsøke å gjenreise seg. I forrige uke valgte de å signere nye avtaler med både Magnus Hoff og Markus Søberg. Sportssjef Higson avviser at det er problematisk å signere spillere før de vet hvem som trener laget neste sesong.

– Vi må ha på plass en kjerne av norske spillere i klubben. Både Hoff og Søberg er viktige brikker – uavhengig av hvem som er trener. Klubben kan ikke bli helt ny selv om det eventuelt skulle bli et skifte på trenerplass, sier Higson.

I løpet av de siste ti dagene har sportssjefen hatt nærmere 30 intervjuer med spillere og personer rundt laget for å finne ut hva som gikk galt da Oilers endte på 6. plass i grunnserien og røk ut av NM-sluttspillet allerede i kvartfinalen.

Styret skal bruke påsken godt

Klubbeier Tore Christiansen kaller gruppen som jobber med å evaluere sesongen for en «hyggelig liten gjeng». Sportssjef Higson leder arbeidet. Trolig må vi vente til over påske før vi vet hvilke avgjørelser klubben lander på.

– Jeg håper supporterne forstår at vi er mer opptatt av å ta riktige avgjørelser enn å bestemme oss for noe kjapt. Det vil nok skje en del, men jeg har ikke lyst til å si noe mer før konklusjonene er klare. Styret kommer nok til å bruke påsken godt til å tenke seg om, sier Tore Christiansen som er eier og styreleder i Oilers.

Dette er kontraktssituasjonen i Oilers

Disse har kontrakt: Henrik Holm, Mats Larsen Mostue, Daniel Bøen Rokseth, Dennis Sveum, Kristian Forsberg, Henrik Medhus, Magnus Hoff og Markus Søberg.

Disse forsvinner: Curtis Gedig, William Rapuzzi, Henrik Solberg og Mathias Trettenes.

Disse har utgående avtaler: Spencer Humphries, Johannes Johannesen, Villiam Strøm, Eirik Børresen, Philippe Cornet, Jonas Djupvik Løvlie, Anders Tangen Henriksen, Lassi Kokkola, Peter Lorentzen, Eirik Salsten og Josh Soares.

Les mer om

  1. Stavanger Oilers