Sport

Dette målet er første steget på veien tilbake

— En «Brattbakk-scoring», sier Nidaros-sjefen.

BRATTBAKK-MÅL: Eskil Bakken fikk æren av å score Nidaros Hockeys første mål denne sesongen. Men han bedyrer at han ikke er noen goalgetter.
  • Christian Skare Stendal

NIDAROS HOCKEY-GRÜNER 2 6-2 (2-0, 2-2, 2-0)

Det kunne blitt sagt i fjor på samme tid, og det ble det også da Inge Stokvik scoret Astors første mål i fjorårssesongen.

Hockey-Trondheim er desperate etter å karre seg tilbake til toppen av norsk ishockey, men i år – som i fjor – er det spill på det tredje øverste nivået som gjelder.

Det stadiet vil nysatsingen Nidaros Hockey tilbakelegge så fort som overhodet mulig, og det var ingen bombe at det var hjemmelaget som tok kommandoen fra start i sesongåpningen mot Grüner 2 i Leangen ishall lørdag.

— Jeg er ingen goalgetter

Det tok noen minutter, og det var litt hell involvert, men det var på ingen måte ufortjent da 1-0-scoringen kom etter seks og et halvt minutt.

Ved første øyekast så det ut til at Grüners sisteskanse hadde avverget Aleksander Meislers avslutning, men pucken lå plutselig helt i ro på isen tjue centimeter fra mål. Det oppfattet Eskil Bakken raskest, og fikk dyttet pucken inn i nettmaskene til 1-0. — Gode målscorere lukter sånne. En «Brattbakk-scoring», sier Nidaros-trener Jan Morten Dahl til adressa.no.

Jubel for Nidaros Hockey mot Grüner lørdag ettermiddag.

— Jeg var heldig og fikk den i mål. Jeg er ikke noe særlig til goalgetter, nei, svarer Bakken selv.Scoringen kan bli en del av Nidaros-historien, men Bakken tar slett ikke av.

— Det var artig å åpne kampen med mål, er det lengste han strekker seg.

Senket seg

Erlend Johnsen la på til 2-0 like etterpå, etter at Nidaros hadde nærmest skutt Grüner-keeperen i filler.

Andreas Svedlund økte ytterligere fire minutter ut i den andre perioden, før lyset ble slukket for Nidaros-spillerne. Bortelaget reduserte to ganger på kort tid, og det var kamp igjen i Leangen.

Nidaros så fortumlet ut i en stakket stund, før turkistrøyene atter tok grep om kampen. Og det var sikkert egnet til å roe ned eventuelle gryende trøndernerver at Thomas Wiig dunket til fra blålinjen og sendte pucken rett i nettet til 4-2-ledelse noen få minutter før dagens andre og siste pause.

- Helt greit

To nye scoringer i den siste perioden var nok til å gi en komfortabel 6-2-seier. Men trener Dahl er ikke veldig imponert over det han fikk se.

— Det ble helt greit til slutt. Vi gjorde unødvendige feil, og det var litt høye skuldre, sier han.

Dahl likte ikke at laget slapp seg ned på 3-0. — Vi er ikke så gode at vi kan senke oss noen hakk mot noen lag, vi. Vi må ha den samme intensiteten gjennom hele kampen. Tvert vi senker oss blir vi et middelmådig lag, sier han.

Nidaros spiller en ny hjemmekamp mot Grüner 2 søndag.

Les også

  1. Her er Trondheims nye hockeylag på is

  2. Nå er Trondheim bare et opprykk og et navn fra å få elitelag

Les mer om

  1. Ishockey