Sport

Rollemodellen

Brendan Brooks er ingen billig mann for Stavanger Oilers. Men siddisene har kjøpt klasse. Brooks ble kåret til ligaens beste spiller i oktober — er du enig?

  • Espen Hansen
    Aftenposten

Askerhallen uten isVil kun ha ishockeykamper til helgene"Vi har vært der for hverandre 24 timer i døgnet" For mange utlendinger i eliteserien? For mange dårligeutlendinger i eliteserien? Det siste er i hvert fall de fleste enige i. Derfor er tallet på utlendinger på vei ned. Dersom alle følger en tre år gammel avtale i klubbene, skal det til slutt være maksimalt fem utlendinger i hvert lag.De fem skal være gode, heve nivået mye. Det gjør ikke alle i dag.— Virkelig gode utlendinger. Ring tilbake om fem minutter så skal jeg tenke litt på det, svarer VIF-trener Espen Knutsen på Aftenpostens spørsmål.Vi lot ham få åtte.

Skremmende.

— Huff, dette var nesten litt skremmende. Det var ganske grått. Jeg kom frem til fire som har fremhevet seg: Brødrene Abbott i Frisk, Teemu Kuusistu i Furuset og Brendan Brooks i Stavanger. Dette taler enda mer til fordel for å ha få, men gode utlendinger. Legg mer penger i få spillere, er Shampos anbefaling.George Kingston, som hadde en kort periode som Stavanger-trener, kan ikke være mer enig:- Vi må ha så mange norske spillere som mulig, og de må få spille i avgjørende øyeblikk i kampene, sier Kingston som likevel ikke har noen problemer med å skryte av Brooks.- En veldig god spiller. Når man hører at han har spilt treningskamper for Detroit Red Wings, skjønner man nivået. Han har fart, han er god med pucken og er smart. Dessuten er han en god rollemodell. Så vidt jeg kan forstå, er han også flink med de yngre spillerne, sier Kingston.

Månedens spiller.

Brooks ble valgt til månedens spiller i ligaen i oktober. Han scoret for klubben i samtlige matcher i måneden etter at han debuterte borte mot Storhamar 11. oktober. - Jeg stortrives i Stavanger, både på og utenfor banen. Det er første gang jeg spiller på større baner, og det passer min stil godt. Jeg er vant til røffere kamper med mer dumping av puck inn i motstanderens sone. Her får man bedre tid til å ta med seg pucken og spille mer, sier 28-åringen.Brooks er veldig fornøyd med at klubben nå har fått ny trener i landsmannen Larry Robert Huras.- Da jeg kom hit, var ikke laget særlig godt organisert. Nå håper jeg at vi fremstår mer som et lag enn som en gjeng individualister, sier Brooks, som har med seg forloveden til Stavanger.- Det er så deilig at alle snakker engelsk, vi har ingen problemer her. Kjæresten min trives, og det er veldig viktig for meg. Dessuten er Tore Christiansen (klubbens snille onkel) en strålende kar, understreker Brooks.Kanskje ikke så rart når det er Christiansen som sørger for lønnen. Hva Brooks tjener på sine seks måneder i Norge? Tja, et kvalifisert tips er på en drøy halv million kroner netto når klubben har betalt leilighet, bil, forsikring, hjemreiser og litt til.Men fortsetter han i samme stimen, er han nok verd det!

Les også

    Les mer om

    1. Ishockey