Sport

Bjarne Riis og Tinkoff skiller lag

— Umulig å finne et felles grunnlag om tanker og ideer.

IKKE ENIG MED TINKOFF: Bjarne Riis.
  • NTB

Bjarne Riis som eier sykkellaget Saxo-Tinkoff, skiller lag med sin russiske hovedsponsor Tinkoff Bank ved utgangen av året.

Partene har tidligere forhandlet om en forlengelse av avtalen, men Oleg Tinkoff, milliardæren som eier Tinkoff Bank, har tidligere fortalt på Twitter at samarbeidet er over.

Ved utgangen av 2013 kommer ikke lenger den russiske investeringsbanken til å være en del av danskens sykkellag.

«Riis Cycling er kommet til den konklusjonen at det vil være umulig å komme fram til en avtale med Tinkoff Bank som begge parter vil være fornøyde med. Derfor kommer Riis Cycling til å se etter andre muligheter og andre mulige samarbeidspartnere», heter det i en pressemelding.

— Det har vist seg umulig å finne et felles grunnlag om tanker og ideer i løpet av de forhandlingene vi har ført med russerne. Vi er uenige om hvordan laget skal drives, og det er det aller viktigste. Derfor ville det blitt vanskelig å drive laget videre på en fornuftig måte i 2014 med et fortsatt samarbeid, sier Bjarne Riis.

Han legger til at dette er årsaken til at han har valgt å avslutte forhandlingene med Tinkoff Bank. Det betyr også at Riis Cycling trapper opp jakten etter nye sponsorer med øyeblikkelig virkning. (©NTB)