Åtte birdier

Bjørnstad er godt med etter første dag på The Glen Club, Glenview Illinois.

Henrik Bjørnstad åpnet Nationwide-turneringen i Glenview Illinois med en fin 69-runde, tre under par. Han ligger med det på en delt 35. plass Kunne vært bedre Scorekortet til Bjørnstad viste hele åtte birdier, men noen røde tall gjorde at scoren ikke ble bedre.

— Jeg slo ikke ballen som jeg ville i dag. Åtte birdier er bra. Lenge siden jeg hadde det, forteller Bjørnstad til golf.no

Bjørnstad startet på hull 10 i dag, og noterte den første birdien på sitt andre hull. En bogey og fire birdier var status etter ni spilte hull. Etter runding satte han birdie-birdie, før han måtte notere en trippelbogey på hull 3 (hans tolvte).

— Jeg slo en spoon til høyre, traff "cart path'n" og spratt inn i en busk. Derfra var det dropp med potet og brun saus, jordbær og is til dessert, er den spøkefulle forklaringen Bjørnstad gir på det som skjedde.

Han hentet seg fint inn igjen og noterte birdie på de to påfølgende hullene. tre greie par ble avløst av en kjedelig bogey på det siste hullet.

Fine forhold The Glen Club, som ligger i nærheten av Chicago hadde fine forhold i dag. Noe scorene også tyder på. Bjørnstad har seks slag opp til ledende Kyle Reifers, men ikke mer enn tre slag opp til topp ti. Reifers fra USA gikk sin runde på 63 slag, ni under par.

— Det var veldig fine forhold her i dag. Dette er en bane man kan score godt på.

Sikter på topp plassering Henrik Bjørnstad har ingen intensjon om å safe inn for å klare cut'en. Målet hans er å spille seg i posisjon til søndag. Og oppladningen er klar.

— Først skal jeg ha meg en god middag, så blir det noen push-ups og tre flasker vann, avslutter en livlig Bjørnstad praten med golf.no

Se her: Alle ukens golfnyheter samlet på en side Bjørnstads scorekortResultater / live scoring