Sport

Henny Reistad om sin nye rolle: – Selvfølgelig en forskjell

CASTELLÓN (VG) Hun åpnet ikke på banen hverken i OL eller i den siste VM-oppkjøringen. Men fra start i Spania har Henny Reistad vært førstevalg som venstreback i tre kamper.

STARTER: Henny Reistad har fått åpnet de tre første VM-kampene. Her sammen med Stine Bredal Oftedal og Emilie Hovden. Til høyre landslagssjef Thorir Hergeirsson.
  • Jostein Overvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det er selvfølgelig en forskjell for meg. Jeg har ikke startet så veldig mange landskamper før, sier Reistad til VG.

22-åringen regnes som kvinnehåndballens kanskje største talent noensinne. Men Thorir Hergeirsson holdt gjennom hele OL på sin gamle turborekke med Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk i angrep.

Les også

Drømmekvarteret: – Norge på sitt beste

– Jeg liker veldig godt å spille med henne. Jeg synes rett og slett det er utrolig gøy å ha muligheten til å spille med henne. Hun er rett og slett helt rå, sier Bredal Oftedal - klar for en ny storseier mot svake Puerto Rico torsdag.

Foran VM meldte landslagssjefen at Reistad skal være et alternativ til Bredal Oftedal i rollen som playmaker.

Men når dommerne har blåst i gang kampene i gruppespillet har Reistad stått på banen med 30-åringene Bredal Oftedal og Mørk.

– Jeg trives veldig godt i den rekken. Men jeg spiller bra med andre også og synes det funker bra uansett om jeg spiller venstre- eller midtback, sier Henny Reistad.

Hun har levert 10 scoringer i VM-starten, men var ikke blant Norges beste da Romania ble knust i gruppefinalen mandag. Potensialet ligger imidlertid helt oppunder takbjelkene i VM-arenaen Ciutat de Castillo. Camilla Herrem kaller spensten til Bærum-jenta «enorm».

– Det er sinnsykt å se på, beskriver Herrem.

– For det første har hun en fysikk som svært få har, i tillegg til en høyde som er helt ideell som bakspiller. Jeg liker veldig godt å spille med henne og sette henne i gode situasjoner, for hun er utrolig effektiv, sier Nora Mørk som sist sesong vant Champions League med Reistad på sitt aller ypperste.

Les også

Måtte oppgi vekt på VM-spillerne – håndballforbundet reagerer kraftig

– Vi øver litt på ikke å være så låst til en oppstilling. Agendaen her vært å bryte opp mønsteret, forklarer Hergeirsson etter VM-åpningen.

– Selvfølgelig ønsker jeg å starte på banen og spille så mye som mulig. Men det betyr aller mest å påvirke sluttminuttene i jevne kamper, understreker Reistad selv. Likevel mener hun det er essensielt å være i startoppstillingen.

Henny Reistad på banen fra første sekund betyr at Norges startmotor Veronica Kristiansen for første gang på mange år er blitt henvist til benken. Hun har scoret Norges første mål i mange store kamper, men måtte mot Romania tirsdag vente på benken gjennom 14 minutter og tre Reistad-feil.

Les også

Evig ung og evig god: Katrine (41) senket Romania

– Det har jeg vært forberedt på, sier 31-åringen.

– Jeg synes det er gøy med konkurranse. Det er gøy å ha Henny som kollega ute på siden der. Det tror jeg bare pusher oss enda mer. Jeg synes vi samarbeider godt, sier «Vikki» etter å ha prestert strålende mot rumenerne.

Hergeirsson opplyser at planen om bruke Reistad som playmaker står ved lag.

– Siden VM-troppen ble samlet har hun ligget både som midt og til venstre. Når Stine (Bredal Oftedal) er inne så ligger hun på venstre bakspillerplass. Men vi har mange plasskifter i spillet og hun havner i ulike posisjoner, sier han.

Norge- Puerto Rico vises på TV3 kl. 18.00 torsdag.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Håndball-VM
  3. Kvinnelandslaget håndball
  4. Henny Reistad
  5. Thorir Hergeirsson