Vidunderbarnet til VG: – Det er mye press på meg

PARIS (VG) Da Carlos Alcaraz (19) slo Casper Ruud (23) i finalen i Miami, fikk han en telefon fra selveste spanskekongen.

FENOMENET: Ekspertene mener Carlos Alcazar er en blanding av Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer. Det er et greit utgangspunkt. Her etter kampen mot Albert Ramos-Vinolas onsdag.

Fredag kveld spiller Alcaraz tredjerundekamp mot amerikanske Sebastian Korda. Alcaraz er en av favorittene i French Open. Alle snakker om Alcaraz fra Murcia i Spania.

– Å bli nummer én i verden er min drøm, det har det vært siden jeg startet å spille. Jeg har jobbet hardt, sier Alcaraz til VG på en pressekonferanse etter at han slo landsmannen Albert Ramos-Vinolas etter over fire og en halv times kamp onsdag.

I europeiske og amerikanske medier omtales han som fenomenet. VG spurte verdenstreer Aleksander Zverev hvem som er den neste store når Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer legger opp.

– Det åpenbare svaret er Alcaraz, sier Zverev til VG.

SUPERATLET: Carlos Alcaraz skal være noe i nærheten av den perfekte tennisspiller. Her fra andrerundekampen i French Open onsdag.

Alcaraz slo seg inn som blant topp 100 for nøyaktig et år siden.

– Nå er han er nummer seks i verden i en alder av 19 år. Vi trenger ikke snakke om fremtiden. Han er en av de beste allerede nå. Og jeg er sikker på at han ikke blir dårligere, sier Zverev til VG.

– Topp at de prater om meg

Alcaraz har tatt to ATP 1000-titler denne sesongen, i den ene finalen slo han Casper Ruud, i den andre slo han Zverev.

– Det er topp at de prater om meg og sier de tingene. Men det er er mye press på meg, men jeg prøver ikke å tenke på det, sier Alcaraz til VG.

French Open med Casper Ruud vises på Discovery +, samt Eurosport Norge og MAX.

Tidligere analysesjef for verdensener Novak Djokovic, Craig O’Shannessy, mener 19-åringen er en blanding av Nadal, Djokovic og Federer.

– Alcaraz er dette århundrets fenomen. Han kjemper som Nadal. Han har en evne til å beholde roen og løse utfordringene på banen. Mellom poengene ser han nøyaktig ut som Nadal, sier O’Shannessey til tennisnet.com da French Open startet.

O’Shannessy mener dette er superegenskapene til Alcaraz på 185 centimeter:

  • Han mister aldri balansen.
  • Han løper ikke rundt omkring.
  • Han overspiller ikke som noen gjør.
  • Han roterer hverken for mye eller for lite.
  • Han har lært kunsten å slå tennisballen uvirkelig hardt og samtidig treffe banen.

Analysemannen mener ingen har truffet ballen så rent siden Novak Djokovic slo gjennom for 16 år siden. Sammenligningen med Federer er timingen.

– Federer fløt rundt på banen. Det samme gjør Alcaraz, sier O’Shannessy til tennisnet.com.

I Madrid Open tidligere i mai tok det fullstendig av. Først slo han ut sitt store forbilde og landsmann Rafael Nadal i kvartfinalen, verdensener Novak Djokovic i semifinalen og i finalen slo han verdenstreer Aleksander Zverev.

Se bilder fra de tre kampene her:

Alcaraz fikk spørsmål om sine bevegelser på pressekonferansen. Han fikk også spørsmål om hva han løp 60 meter på som barn.

– Jeg jobber mye med bevegelse. Det er viktig å bevege seg bra. Jeg tok ikke tiden på 60-meter, men jeg er rask, sa 19-åringen og smilte stort.

Han har allerede tjent 55 millioner kroner i premiepenger. Han er to plasser over Casper Ruud på verdensrankingen. 4. april møttes de i finale på hardcourten i Miami Masters (ATP 1000, det er de største turneringene bak Grand Slam). Ingen av dem hadde vunnet en så stor kamp før. Alcaraz tok det 7–5, 6–4.

Det begistret spanske kong Felipe i så stor grad at han ringte 19-åringen, som på det tidspunktet var 18 år, skiver Elisabeth Pineau i en kommentar i den franske storavisen Le Monde foran French Open.

SMIDIG: Carlos Alcazar spås å bli den kommende store tennisspilleren. Han er allerede en av de største favorittene i French Open.

Pineau skriver videre at når man skal gjenkjenne en fremtidig ener som er klar til å erobre verden, så ser man etter en som lærer fort og godt. Carlos Alcaraz er en slik utøver, mener hun. 19-åringen har nådd alle mål han har satt seg: Vinne stadig større turneringer og klatre på verdensrankingen.

– Han er blitt favoritt i Paris, skriver Pineau.

– Jeg er sterk

Fenomenet har Juan Carlos Ferrero som trener. Ferrero vant én Grand Slam-turnering, French Open i 2003, det er året Alcaraz ble født. TV-produsentene liker godt å zoome inn Ferrero under kampene i Paris.

MED TEAMET: Carlos Alcazar feirer seieren over Casper Ruud i Miami i april sammen med støtteapparatet, nummer fire fra høyre er trener Juan Carlos Ferrero.

Fredag kveld spiller han på den største arenaen i det fabelaktige Roland Garros-anlegget som huser French Open. Court Philippe-Chatrier tar 15.000 tilskuere og er også finalearenaen.

– Jeg er ung. Men jeg er en tennisspiller. Jeg er komfortabel med store arenaer og Grand Slam. Jeg er sterk, sa Carlos Alcaraz etter seieren onsdag.