Casper Ruud har skværet opp med Holger Rune: – Vi har lagt alt bak oss

Casper Ruud (23) har ikke noe imot om Holger Rune (19) skulle bli motstander i en Båstad-finale. Nordmannen forteller at de to har skværet opp. Samtidig får den temperamentsfulle dansken nå mental-trener.

Trekningen betyr imidlertid at de to ikke kan møtes før i finalen i den tradisjonelle svenske turneringen, som Ruud vant i 2021 og som i år vises på VG+ Sport.

Det var i begynnelsen av juni at Casper Ruud og Holger Rune møttes i en dramatisk kvartfinale i French Open. Det endte med norsk seier mot en hissig danske. Det norske tennisesset var lite fornøyd med oppførselen til dansken både før og etter kampen. Senere ble nordmannen beskyldt av Rune for å ha hovert og ropt «jaaa» i ansiktet på ham i garderoben etter kampen.

Dette ble avvist av Ruud og hans støttespillere.

Ruud var blant annet misfornøyd med responsen da han skulle takke Rune for kampen. Se klippet under.

HAR SNAKKET SAMMEN: Det var ingen god tone mellom Holger Rune (med ryggen til) og Casper Ruud (t.h.) etter kvartfinalen i French Open. Nå forteller nordmannen at de har snakket sammen.

– Hvordan ser du på å møte Holger Rune igjen?

– Jeg tar det som det kommer. Jeg har sett tablået, og vi er ikke på samme side. Men om begge går til finalen, ville det bli en morsom finale. Vi har snakket sammen og lagt alt bak oss. Livet går videre, sier Casper Ruud til VG.

– Så dere tok kontakt med hverandre?

– Ja, men jeg kommer ikke til å si noe mer om dette om du spør, sier Ruud bestemt.

Før Wimbledon-turneringen fortalte Ruud til VG at de ikke hadde rukket å skvære opp etter krangelen i Frankrike.

Søndag melder det danske nyhetsbyrået Ritzau, gjengitt av NTB, at det danske tennistalentet har fått seg en mentaltrener og innleder et samarbeid med B.S. Christiansen.

– Jeg er meget glad for å opplyse at jeg har gått sammen med mentaltreneren B.S. Christiansen. Han er en meget erfaren og hatt suksess med å håndtere det mentale aspektet i elitesporten, heter det fra Holger Rune.

Første-seedet

I ATP 250-turneringen i Båstad er Ruud seedet som nummer én og Rune som nummer åtte. Casper Ruud vant altså turneringen i fjor, men kan få langt tøffere motstand på grusen i Sverige i år.

Ruud valgte å ikke delta i Tokyo-OL sist sommer for å spille grusturneringene i Båstad, Gstaad og Kitzbühel. Der tok han like godt tre strake turneringsseire før han gikk inn i hard court-sesongen.

Nå skal nordmannen prøve å forsvare titlene og rankingpoengene. I Båstad stiller karer som Andrej Rubljov, Stan Wawrinka, Dominic Thiem, OL-sølvvinner Pablo Carreño Busta og altså Holger Rune. Som førsteseedet får Ruud «bye» i første runde.

– Har mine tvil

– Det blir mye å forsvare de neste uke. Jeg skal gjøre mitt beste. Det er ikke så ofte du vinner tre av tre. Jeg har mine tvil om at det skjer igjen, sier Casper Ruud.

– Nå ønsker jeg først og fremst å få en god start i Båstad, så får vi se hva som skjer etter det. Jeg kan ikke tenke på hva jeg har å forsvare eller ikke. Jeg merker at det går litt opp og ned. Men jeg har langt flere rankingpoeng enn jeg hadde på denne tiden av året i fjor, så det er ikke så viktig å forsvare med tanke på ranking. Men jeg har selvfølgelig lyst til å vinne noen turneringer før vi drar til USA og hard court i august.

PS! Selv om Novak Djokovic vant Wimbledon søndag, gir ikke årets turnering ATP-poeng ettersom russiske og belarussiske utøvere er utestengt. Det betyr at Casper Ruud er to plasser foran Djokovic når rankingen oppdateres mandag formiddag.