Sport

Trenerprofil om Grimsbø-skaden: - Hun var Norges viktigste spiller

Keeperne betyr enormt mye i håndball. Er Norges sjanser spolert når førstekeeperen ble skadet? Nei, mener Larviks spillerutvikler.

Larvik-profil Tor Odvar Moen mener Kari Aalvik Grimsbø var Norges viktigste spiller. Nå er hun skadet. Foto: NTB SCANPIX

  • Arne Hole

DEBRECEN (Aftenposten.no): Kari Aalvik Grimsbø har fått en sprekk i menisken. Det trenger ikke å bety at hele det norske laget får en sprekk, tror Tor Odvar Moen i Larvik.

Mandag kveld kom meldingen alle fryktet: Kari Aalvik Grimsbø er kanskje ute av hele EM. I alle fall er hun ute foreløpig. MR-undersøkelsen viste en sprekk i menisken på utsiden av høyre kne.

— Kari fikk en god start i EM, og etter min mening var hun Norges beste spiller. Men vi har en god keeper til i Silje Solberg. Og antagelig har vi også en god tredjekeeper i hun som kommer inn. Danske trenere jeg snakket med under Møbelringen Cup lurte på hvorfor Kari Aalvik Grimsbø var tatt ut i steden for Emily Sando! De mente Sando hadde stått mest og best i Esbjerg, sier Moen.

Tor Odvar Moen er blant håndball-Norges mest kunnskapsrike trenere. Her etter at hans Larvik-lag tapte mot ZRK Buducnost i Montengro i 2012. Foto: NTB SCANPIX

— Så gullsjansene er ikke forsvunnet?- Slett ikke. Nå handler det i første omgang om å komme seg til en semifinale. Men det som skjedde er synd både for Kari og Norge. Hun viste stadig stigende form gjennom Møbelringen, og det er ikke bra å miste en keeper i toppslag, sier mannen som ledet Larvik til klubbens Champions League-tittel.

Les også

Resten av EM ryker trolig for Norges førstekeeper

Hergeirsson håper på retur

— Skader er dessverre en del av håndballen, og de kommer gjerne på ubeleilige tidspunkt. Vi er glade for at Kari gjennom godt spill bidro sterkt til en god EM-start for oss. Vi håper at skaden er kortvarig og at hun kommer raskt tilbake på banen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

— MR-bildene er til ekspertvurdering i Norge, og svarene derfra, samt Karis tilstand de neste dagene, vil avgjøre om hun eventuelt kan tas inn i troppen igjen, sier landslagslege Nils Ivar Leraand, og legger til at det er mye som tyder på at skaden slo ut i forbindelse med søndagens åpningskamp mot Romania.

— Akkurat nå er jeg er skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt. Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Jeg kjente litt smerte i pausen mot Romania, og fikk mer og mer vondt i kneet utover i andre omgang. Nå tar vi en dag om gangen og ser hva som skjer, sier Kari Aalvik Grimsbø i en pressemelding. Hun ønsket ikke å møte pressen i går kveld.

Silje Solberg får ilddåpen

ta11af95.jpg

— Denne situasjonen betyr naturligvis at Silje Solberg vil få et større ansvar videre i EM, men samtidig henter vi inn Emily Stang Sando, som har vært med oss på flere samlinger de siste årene. Hun har stått stabilt godt for Esbjerg i år og er en målvakt i utvikling. Vi skal være offensive i denne situasjonen og fortsette å vise oss som arbeidslaget Norge, sier Thorir Hergeirsson.

Les også

  1. Keeper-Grimsbø til MR-undersøkelse

Les mer om

  1. Håndball