Sport

Løke ønsker å være med til Rio-OL - og kanskje enda lenger

Dagens gode nyhet til alle håndballfans: Faller alle brikker på plass, ser Heidi Løke for seg et langt liv på landslaget.

Heidi Løke er hjemme i Norge igjen etter EM-gullet.
  • Arne Hole

Budapest/Oslo (Aftenposten): Mandag, rundt klokken halv seks, landet håndballjentene på Gardermoen. Natt til mandag feiret håndballjentene EM-gullet, og ni av dem feiret sin første tittel.

Heidi Løke hadde imidlertid vunnet ett OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull allerede før suksessen i Ungarn.

Likevel påsto håndballekspertene at uten Løke hadde Norge aldri tatt EM-gull søndag kveld.

Ved ankomst Gardermoen kysset Heidi Løke kjæresten Bjørn Vestrum Olsson. Paret omfavnet hverandre i blitzregnet forårsaket av de fremmøtte fotografene.

Påstanden vil aldri bli bevist som riktig eller gal, men Løkes betydning for landslaget er alle enige om. Får hun tilpasset familielivet?– Visse ting må gå opp. Det har med Alexander (sønnen) å gjøre. Og så må jeg også ha Bjørn (kjæresten) med meg, men han er veldig positiv. Det er familien som har gjort det mulig for meg å være med. Bjørn støtter meg veldig. Han har jo vært idrettsmann selv (2,26 i høyde(!) og karrière som kroppsbygger). Det er mange samlinger og mye tid vi snakker om.

– Kan det være snakk om å få lov til å stå over enkelte samlinger?

– Nei, det tror jeg ikke jeg kommer til å be om. Skal jeg være med, så er det for fullt. Jeg er motivert for å være med. Det er bare dette må å få ting til å gå opp – og det lar seg løse. Men det hadde vært lettere om jeg var i Norge, sier jenta som har kontrakt med Györ til 2016.

Les også

Lykkelig Oftedal klar for jul: - Dette er min største prestasjon

Etter OL i 2016 også?

Får Heidi familiekabalen til å stemme, er det ikke sikkert at det er slutt etter OL i 2016 heller.

– Nei, jeg er da ikke så gammel! Bare 32. Fysisk kommer jeg til å holde i mange år fremover. Jeg er motivert for å spille lenge på landslaget, jeg, sier Løke, som har gitt Thorir Hergeirsson om at hvis kabalen går opp, er hun klar for både VM i Danmark neste år og OL i Rio 2016. – Lagets utsikter ser strålende ut?

Håndballjentene feiret EM-gullet på banketten natt til mandag. Her avbildes Heidi Løke med flere av lagvenninnene. Fra venstre: Karoline Dyhre Breivang,Camilla Herrem, Heidi Løke, Ida Alstad, Pernille Wibe, Ida Bjørndalen Karlsson og Emily Stang Sando.

– Ja, det ser veldig bra ut. Ni av jentene vant sitt første mesterskap nå, så dette laget kan utvikle seg mye.Camilla Herrem håper inderlig at Løke blir med laget videre slik hun selv har tenkt.

– Heidi er veldig viktig, spesielt i angrep. Hun er jo verdens beste strek og veldig god å ha der. Men det er viktig at hun får ting til å gå opp. Sønnen vil sikkert ha mamma hjemme hele tiden.

Les også

Sverige-stjerne: – Løke er så god at det er juks

Landslagspause til mars

I går var det en mer eller mindre sliten gjeng som forlot Budapest og så for seg julefeiring i Norge. Men ikke Løke. Hun hadde vært tilbake på hotellet allerede klokken ett, selv om hun er tent til å tåle mer enn det.

– Jeg bare gledet meg til å legge meg, sier strekfantomet, som ikke skal være tilbake i Györ før 2. januar, mens Herrem har ferie til 5. januar. Verre er det for Ida Alstad som må reise fra Trondheim lille julaften for å rekke treningen med Midtjylland 2. juledag.

- Løke er så god at det er juks, sa svenskenes håndballstjerne Isabelle Gulldén om den norske veteranen. Her feirer Løke et mål under semifinalen mot nettopp Sverige.

Landslaget har pause til mars. Da er det Golden League-turnering i Frankrike. Men de som sier ja til den, trenger ikke å forplikte seg til OL-satsing. Det kravet utsetter Thorir Hergeirsson til senere.Det viktigste er kanskje at Alexander ikke krever mamma hele tiden.

Les også

  1. To ting pinglete fotballstjerner bør lære av håndballjentene

  2. «Gullaget som bare vil bli bedre og bedre»

Les mer om

  1. Håndball