Sport

Kristoff spurtslo Cavendish

Slo Mark Cavendish med noen få centimeter i dagens etappe i Tour of Qatar.

SPURTVANT: Alexander Kristoff var sterkest på dagens etappe av Tour of Qatar.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Det ble en uhyre dramatisk avslutning på den andre etappen av Tour of Qatar. Like før mål var en rekke ryttere involvert i en velt. Helt forrest i feltet lå blant andre Alexander Kristoff og Mark Cavendish.

Det var Edvald Boasson Hagen som startet spurten, men han ble raskt passert av Kristoff. Nordmannen fikk Mark Cavendish opp på siden av seg de siste meterne. Kristoff grov dypt og klarte å holde briten de få og nødvendige centimeterne bak seg. TV-kommentatorne var først usikre på hvem som vant, men Kristoff var først.

Usikker på om han vant

— Jeg var ikke helt sikker på om jeg var først, men jeg hadde en liten følelse av at jeg var en centimeter foran, sa Kristoff i et intervju med TV 2 like etter målpassering.

Roy Jans fra Wanty Groupe Gobert knep tredjeplassen. Greg Van Avermaet ble nummer fire og Edvald Boasson Hagen endte på femteplass.

Det var to innlagte spurter underveis. Den første vant Alexander Kristoff foran Edvald Boasson Hagen mens Preben Van Hecke fra Topsport Vlaanderen vant den andre. Der ble Boasson Hagen nummer tre.

To ryttere var lenge i tet, men hovedfeltet hadde hele tiden full kontroll over utbryterne. Katjusja var svært delaktige i å kjøre inn utbryterne, og med 17 kilometer igjen var feltet igjen samlet.

Les også

  1. TV 2: Kristoff får svar i kveld

  2. Kristoffs trener: - Dette er en kjempekjip situasjon

Katjusja sykler fremdeles med spøkelset om utestengelse hengende over seg etter at laget nylig fikk sitt andre dopingtilfelle på under ett år. For Alexander Kristoff og hans lagkamerater er det ventet et endelig svar når det gjelder eventuell utestengelse i løpet av tirsdag ettermiddag/kveld.

Tour of Qatar er et ritt Kristoff tradisjonelt har trivdes godt i. Forrige sesong startet han der på suverent vis og tok likegodt tre etappeseire.

I fjor endte Kristoff på 20 seire og var med det mestvinnende i proffeltet.

Den andre etappen av årets utgave av Tour of Qatar var 135 kilometer lang og gikk i en rundløype som hadde både start og mål ved Qatars universitet i Doha. Deler av løypa skal også brukes under VM i oktober, men dagens spurt var i slak oppoverbakke mens VM-spurten er helt flat.

På den første etappen mandag var det Mark Cavendish som var klart sterkest i spurten.

Cavendish beholdt ledelsen sammenlagt, men nå er Kristoff toer, bare fem sekunder bak.

Edvald Boasson Hagen er nummer fire i sammendraget, 18 sekunder bak Cavendish.

Bystrøm leder ungdomskonkurransen

Svein Erik Bystrøm overtok den hvite ungdomstrøya.

Rittet fortsetter onsdag med en 11 kilometer lang tempoetappe.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Les mer om

  1. Alexander Kristoff