Nærbø ett steg nærmere eliteserien - tok viktig seier mot opprykksrivalen

Bortekampen var av den skjebnesvangre sorten. Nærbøs gutter taklet presset, og tok to nye viktige poeng i kampen om opprykk mot tabellrival St. Hallvard.

Rune Haugseng (t.h.) kan puste lettet ut etter at Nærbø tok en meget viktig seier. Her sammen med gutten Rassin Haugseng under en G20 kamp for Nærbø.
  • Anders Boine Verstad

ST. HALLVARD - NÆRBØ 21–26

– Denne kampen gikk jeg inn i med stor respekt. Motstanderen har vært i siget, men vi lykkes med kampplanen og spillerne følger kampplanen til det fulle, sier Nærbø-trener Rune Haugseng til Aftenbladet.

Scenen var satt allerede før dommeren blåste i fløyta. Begge lag kjemper om direkte opprykk til eliteserien, og det var kun to poeng som skilte Nærbø og Buskerud-laget St. Hallvard fire runder før serieslutt.

Les også

Ble Nærbø-toppscorer uten å spille – klarte ikke å forhindre tap

Nærbø møter drastisk sterkere motstand i løpet av sesongens fire siste runder, og dermed var seier i dagens kamp viktig.

Blant annet skal de møte Sandefjord som kjemper om kvallikplassen, og bergenslaget Viking TIF som ligger tre plasser bak Nærbø på en femteplass. Dermed var søndagens kamp en av sesongens viktigste for de blåkledde herrene.

– De virket ikke nervøse

I kampens 20 første minutter bølget det frem og tilbake. Begge lag puttet sjansene som de skapte og det var lite som skilte tabellrivalene.

Til pause gasset Mike Würtz Lønne og Nærbø på og gikk i garderoben med en tomålsledelse.

– Spillerne virket ikke nervøse i det hele tatt, de var rolige og fine. Grunnen til at de er så rolige tror jeg har sammenheng med at de har spilt mange viktige kamper før, sier Haugseng om pausepraten.

Dramatikken fortsatte også etter pause. Blant Nærbøs åtte spillende spillere, var det kun ni bom på mål.

Fem minutter før slutt var nok en gang Lønne en viktig brikke i det han satte inn to mål på rappen og sørget for en firemålsledelse.

Keeper Halvor-Elias Nærland var også en viktig bidragsyter som reddet angrepet som var imellom Lønnes to mål.

Når luka oppsto var det ikke tid for å legge seg bakpå. Nærbø fortsatte derimot presset i kanskje årets viktigste kamp og sikret en solid firemålsseier.

Les også

Stegavik tok grep og avgjorde for Nærbø

Nærmere og nærmere eliteseriespill

Haugsengs menn kunne endelig puste lettet ut. Opprykket til eliteserien blir mer og mer realistisk. Med kun 21 mål i mot seg, virker Nærbø til å ha stålkontroll bakover.

Dette kan bli avgjørende i de fire knallharde kampene som gjenstår i årets serie.

– Det er muligens første gangen vi kun har sluppet inn 21 mål i løpet av én kamp. Det jeg så utpå der i dag er en stor prestasjon, sier Haugseng.

På grunn av dette ga Haugsent skryt til forsvaret sitt hvor Lønne styrte skuta. En som også ofte blir nevnt etter en kamp er Steffen Stormo Stegavik. Også i dagens kamp stakk han nesen frem når han scoret åtte mål i løpet av kampen. Dermed ble han Nærbøs toppscorer og banens beste.

Onsdag venter nok en tøff utfordring. Da kommer Sandefjord på besøk. De ligger rett bak St. Hallvard og kjemper mot Buskerud-laget om å få den siste kvallikplassen.

– Det er langt igjen til opprykket med fire svært tøffe kamper. Vi må brette opp ermene og forberede oss mot onsdagens kamp. Det blir akkurat like tøft, om ikke tøffere, sier Haugseng.

Kampfakta:

St. Hallvard - Nærbø 21–26

Pause: 11–13

Reistad Arena, 250 tilskuere

Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Olaisen Myhrstad

Utvisninger: St. Hallvard 5x2 min, Nærbø 2x2 min

Toppscorer: Steffen Stormo Stegavik, Nærbø (8 mål)

Nærbøs lag: Halvor-Elias Nærland, Atle Gudmestad (4), Stian Vigre, Audun Breen Røragen (1), Andreas Horst Haugseng (1), Rassin Haugseng, Svavar mar Olafsson, Tord Aksnes Lode, Mike Würtz Lønne (7), Steffen Stormo Stegavik (8), Preben Leander Nord-Varhaug, Jone Sele Holmebakken (3), Per Kristian Moi og John Thue (2).