- Trodde vi var ferdig med slik type oppførsel

Kenneth Webb snakket verken med pressen eller spillerne etter årets første tap.

LANGT NEDE: Kenneth Webb var ekstremt skuffet over tapet mot KB Miners og forklarer nå hvorfor han ikke ville prate med pressen etter årets første tap.
  • Tobias Stein Eilertsen

TROMSØHALLEN: Tromsø Storm gikk på et overraskende 72-78-tap hjemme mot KB Miners søndag ettermiddag og Kenneth Webb sa følgende etter kampslutt.

– Jeg prater ikke med dere (media journ.anm.) i dag, kun med spillerne.

Styreleder i Tromsø Storm, Kurt Figenschau, beklager nå trenerens oppførsel.

– I utgangspunktet har vi veldig klare regler på at både spillere, trenere og støtteapparatet er tilgjengelig for media uansett etter en kamp. Jeg trodde helt ærlig at vi var ferdig med slik type oppførsel. Kenneth (Webb) går litt i svart og er en liten kruttønne når han ikke får ut det han vil ha ut av spillerne sine, noe gårsdagen er et eksempel på, sier Figenschau.

Figenschau pratet også med Webb etter dette.

– Vi sa han måtte gå ut og gi en kommentar om kampen. Det er ganske mange år siden sist han gjorde dette og jeg trodde som sagt vi var ferdig på det, så får vi håpe det ikke gjentar seg, sier styrelederen.

– Ikke rasende

Da iTromsø kommer i kontakt med Webb ved 14-tiden mandag ettermiddag forklarer han at han sa lite til spillerne også.

– Dere skrev at jeg var rasende, det var jeg ikke. Skuffet, ja, men ikke rasende. Akkurat der og da ville jeg ikke si noe om kampen før jeg hadde sett den igjen. Det har jeg gjort to ganger nå og det eneste jeg sa til spilleren etter kampen var «trening klokken syv i morgen». Jeg hadde ikke noe å si til de heller før jeg hadde fått analysert kampen, sier Webb.

Webb mener han var langt fra rasende.

– Jeg var kanskje på mitt mest sindige jeg noensinne har vært etter et tap, det vet folk som har sett meg rasende, sier Webb.

Mer hjerte

Webb la også fram klare analyser på hvorfor tapet kom.

– Når du treffer på 29 av 78 skudd, vinner du ikke kamper. Jeg er fornøyd med at vi kommer tilbake i kampen og satt oss i en posisjon til å vinne kampen. Du vil alltid ha dager der du ikke treffer, men to ting som alltid må være der, er å spille med hjertet og spille tøft. Det gjorde vi i 7–8 minutter i kampen og da var vi kun to poeng bak etter å ha vært under med 15. Det er det jeg forventer av laget mitt, at de spiller med hjertet, det gjorde de ikke i 32–33 minutter av kampen og derfor tapte vi.

Nå håper han Storm skal slå tilbake i bortekampene mot Frøya og Gimle i Bergen om to uker.

– Da får vi svar på hvor vi virkelig står som lag. Vi skal bygge oss opp mot den kampen og må finne en måte å reise hjem til Tromsø med poeng i bagasjen, sier Webb.

Han er klar på at nivået på trening må opp før den tid.

– Vi har hatt forferdelige treninger over tid nå, så kvaliteten må opp på trening. Vi har sjansen nå til å ha 8–9 gode treninger før Bergen-turen og ta ny steg som lag innen den tid, sier Storm-treneren.