Jakob Ingebrigtsen vant nytt EM-gull

Ingebrigtsen innfridde favorittstempelet og knuste konkurrentene i søndagens europamesterskap i terrengløp for juniorer i Nederland.

Jakob Ingebrigtsen til høyre i god posisjon sammen med Simen Halle Haugen midtveis i løpet.
  • Egil Ø Nærland

TILBURG: Sammen med lagkameratene tok han også EM-tittel for lag.

– Et tøft løp i en tøff løype, sier Jakob like etter målpassering.

– Det er virkelig gildt å løpe konkurranser som dette, gliste 18-åringen.

Tøffe forhold

Løypen i safariparken i Beekse Bergen utenfor Tilburg hadde fått hard medfart av regnet gjennom natt til søndag. Det var langt mer sørpete og sklifarlig enn lørdag da løperne testet.

Men verken forholdene eller aggressive konkurrenter påvirket Jakob Ingebrigtsen under det 25. europeiske terrengmesterskapet.

Han løp inn til et nytt EM-gull i terrengløp U20-klassen. 18-åringens tredje terrengtittel på rad i U20-klassen. Det har ingen klart tidligere.

  • Fikk du med deg uenigheten mellom pappa Gjert og Jakob Ingebrigtsen? Les mer her.

Presset av spanjol

Jakob la seg i tetgruppen allerede etter 400 meter og holdt seg der siden. Han fikk flott følge av lagkamerat Simen Halle Haugen.

Spanjolen Ouassim Oumaiz presset Jakob lenge, men måtte gi tapt i god tid før målstreken.

Ingebrigtsen har allerede sanket 7 EM-gull inkludert de to fra senior-EM i Berlin.

I tillegg har han to VM-medaljer fra U20 i Tampere, Finland, i sommer. Ni internasjonale medaljer snaut 18-år gammel er nesten ikke til å tro.

Jakob Ingebrigtsen har ikke til hensikt å stoppe der. Han har blant annet planer om å ta sin fjerde U20-tittel i terrengløp, for faktum er at han holder alderen også om ett år, når terrengmesterskapet skal avvikles i Lisboa.