Sport

Beinbrudd for ny Oilers-stjerne

Seriestarten ryker for Nick Schaus etter at han brakk leggbeinet i kampen mot Rögle.

MÅ VENTE: Hjemmefansen må belage seg på å vente litt på å få se sin nye backyndling Nick Schaus.
  • Lars Fisketjøn

Backen Nick Schaus kom til Stavanger Oilers fra USA med 150 kamper fra AHL, nivået under NHL. Backen viste seg fram på direkten i sesongoppkjøringen, og ble av Petter Thoresen vurdert som et lite hakk bedre enn sine forgjengere Robbie Bina og Tim Kunes. Hjemmefansen må imidlertid belage seg på å vente litt på å få se sin nye backyndling.

— Legen sa det var brudd, og at det tar seks uker før det er bra igjen. Selvfølgelig er dette veldig kjedelig, men det er bedre det skjer i starten av sesongen enn på slutten av sesongen, sier en tydelig skuffet Nick Schaus til Aftenbladet.

Amerikaneren skal nå ta første fly tilbake til Stavanger.

Flere langtidsskader

27-åringen fra New York blokkerte et skudd med leggen i går, og gikk umiddelbart ned for telling. Han skøytet likevel av isen, og kom utpå i enda et bytt, men så var det over og ut. Røntgenbildene etterpå viste et brudd i fibula eller leggbeinet, som er det minste beinet i leggen. I etterkant er det usikkert om beinbrudd kom da pucken traff, eller da han prøvde seg i neste sekvens.

Oilers har fra før backen Dennis Sveum langtidsskadet, i tillegg til løperne Tommy Kristiansen og Petter Røste Fossen som begge har mål om å rekke sesongstarten. Juha-Pekka Loikas gjør sin første kamp mot BIK Karlskoga fredag etter å ha vært skadet gjennom hele sesongoppkjøringen.

— Jeg var frisk nok til å spille mot Rögle også, men det er godt å få noen gode gjennomkjøringer på trening før jeg kaster meg ut i kamp. På fredag og lørdag er jeg klar, sier Loikas.

Les også

  1. Vil ikke velge førstekeeper

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers