Sport

Bjørnstad tapte spurten om ny pallplass

Espen Bjørnstad ble beste norske på lørdagens 2. etappe av trippelkonkurransen i kombinert i Chaux-Neuve. Østerrikeren Franz-Josef Rehrl vant suverent.

Espen Bjørnstad ble Norges beste løper lørdag .
  • stian.grythaugen@ntb.no

Rehrl var best i hoppingen og hadde en solid ledelse foran langrennet. Bjørnstad fra Trondheim gikk 55 sekunder bak østerrikeren. Han ble tidlig en del av en kvartett med tyske Fabian Riessle, Mario Seidl og japanske Akito Watabe.

Fredag tok Bjørnstad sin første pallplass i verdenscupen, da han tok andreplassen på målfoto.

Les også

Graabak gikk seg opp ti plasser

Det var japaneren som tok annenplassen, 24.3 sekunder bak, mens Riessle slo Bjørnstad i spurten om den siste pallplassen. Det var Bjørnstad som var friskest i fredagens spurt om annenplassen.

Jarl Magnus Riiber hadde ikke helt dagen. I hoppingen gamblet han med å gå ned en avsats på farten, men manglet en halvmeter for å få de ekstra 3,4 poengene den lavere farten ville gitt.

Heller ikke i langrennssporet fikk han det til å stemme. Han gikk ut 1.16 bak, men klarte ikke å ta inn særlig innledningsvis. Han fikk etter hvert selskap av Jørgen Graabak og en stor gruppe hvor også Espen Andersen var med.

  • LES OGSÅ: Magnus Moan legger opp etter sesongen: - Det er tøft å stå så alene som jeg har gjort
Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber klarte ikke å ta særlig inn på østerrikeren Franz-Josef Rehrl i lørdagens etappe av kombinerttrippelen i Chaux-Neuve. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix

I spurten klarte Riiber å mobilisere og gikk inn til en 6.-plass, men han var 56,7 sekunder bak Rehrl. Graabak tok sjuendeplassen. Andersen ble nummer 13, mens Jan Schmid ble nummer 18.

Einar Lurås Oftebro tok 25.-plassen, mens Magnus Krog endte på plassen bak.

Trippelkonkurransen, som vanligvis går i Seefeld, avsluttes med to hoppomganger og 15 kilometer langrenn søndag for de 30 beste i sammendraget.

Les mer om

  1. Kombinert