Sport

Mathias Trettenes forlater Oilers

Etter fem NM-gull på fem sesonger har Mathias Trettenes (22) gjort sitt i Oilers. Nå fortsetter han trolig karrieren i Sverige.

Mathias Trettenes gir seg i Stavanger Oilers.
 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth

— Jeg kan bekrefte at jeg ikke spiller i Oilers neste sesong. Men jeg kan foreløpig ikke si noe om hvilken klubb jeg skal spille for, sier Mathias Trettenes til Aftenbladet

Dermed er det klart at 22-åringen forlater Oilers etter fem eventyrlige sesonger i Stavanger. Også i fjor forhandlet Trettenes med flere interesserte klubber. Den gangen valgte han å bli i Oilers.

Nå har han valgt annerledes. Den svenske klubben Almtuna på nivå 2 i Sverige er blant de som har vist størst interesse for i Stavanger-gutten.

Trettenes noterte seg for 36 poeng på 42 kamper i grunnserien for Oilers denne sesongen. Han er aktuell til den norske troppen som skal spille VM i Russland i mai.

Les også

Thoresens perfekte avskjed: - Jeg tror vi aldri kommer til å oppleve lignende igjen

Tim Kunes vender tilbake

Sportsdirektør Pål Haukali Higson har hatt travle dager etter gullfesten forrige fredag. Nå handler det om å sette sammen et slagkraftig lag til neste sesong. For det er ikke bare Trettenes som takker for seg. Også Stian Høygård er ferdig i Oilers. Det samme er Andy Sertich.

— Høygård har gjort en kjempejobb for oss. Han har vært her i fem sesonger, vunnet fem NM-gull og tre seriemesterskap. Men nå har vi valgt å gjøre en endring der, sier sportsdirektør Higson.

Det er foreløpig usikkert om Høygård går til en annen klubb eller om han velger å legge opp.

At backen Andy Sertich forsvinner, er mindre dramatisk. Spesielt siden Oilers allerede har erstatteren på plass. Torsdag ble det klart at Tim Kunes (29) vender tilbake til Oilers etter to sesonger i svensk, dansk og tysk ishockey. Den amerikanske backen spilte i Stavanger fra 2011 til 2013 og huskes for gode prestasjoner.

— Vi er veldig fornøyde med å få Kunes tilbake. Han var godt likt i garderoben og leverte meget bra for oss på isen. I Kunes sikrer vi oss også mer offensiv kvalitet fra backplass, sier Higson til Aftenbladet.

Flere usikre

Oilers ønsker seg sterkt Josh Soares med videre. Poengkongen sonderer imidlertid markedet for andre tilbud. Det er ventet en avklaring der ganske kjapt. Oilers er enig med Nick Bruneteau om å avvente forhandlinger om ny kontrakt.

 • Thoresens perfekte avskjed: - Jeg tror vi aldri kommer til å oppleve lignende igjen

Begge parter ønsker å sondere markedet før de bestemmer seg for veien videre. Philippe Cornet er ifølge Higson ferdig i Oilers. Han forsvinner til finsk ishockey og HPK Helsinki. Heller ikke Mike Hoeffel blir med videre.

Når det gjelder Rudolfs Balcers og Johannes Johannesen venter Higson seg en avklaring i løpet av to-tre uker. Trolig forsvinner begge i løpet av sommeren.

Balcers ble NHL-draftet av San Jose Sharks i fjor sommer, mens Johannes Johannesen trolig draftes av en NHL-klubb i juni. Før den tid håper han å gjøre seg enda mer attraktiv gjennom å spille VM for Norge i mai.

Tommy Kristiansen har kontrakt også neste sesong, men har samtidig en klausul som gjør at han kan forsvinne til en utenlandsk klubb allerede i sommer.

— Men da må det komme et kanontilbud. Planen er helt klart å spille i Oilers også neste sesong, sier Kristiansen.

 1. Les også

  Ser mot nye triumfer

 2. Les også

  Stavanger Oilers sikret «byttå» for femte år på rad

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5