Sport

Sverre Lunde Pedersen må stå over EM

Sverre Lunde Pedersen er blitt syk og kommer ikke til å gå helgens skøyte-EM i den hviterussiske hovedstaden Minsk.

Sverre Lunde Pedersen er blitt syk og kommer ikke til å gå EM i helgen.

Han har tette luftveier, forhøyet puls og er slapp, så han ble satt på en antibiotika kur lørdag morgen.

– Svært tungt å trekke seg fra EM på grunn av sykdom. Skal bli fort frisk og slå tilbake i VM allroud og enkeltdistanser, skriver Lunde Pedersen påTwitter.

— Dette var skikkelig trist, og nå er alle vi norske som er her i Minsk, skikkelig skuffet, sier skøyteforbundets medisinsk ansvarlige, Aleksander Killingmo til NTB.

Kommentaren fra Anders Pamer før helgen:

Les også

Du må snart vinne, Sverre

Forvarsel allerede torsdag

Han forteller at Pedersen begynte merke noen små symptomer allerede torsdag kveld. Han følte på symptomene også fredag, men gjennomførte da en bra økt på isen.

— Vi trodde det kunne skyldes den litt tørre luften som er her og håpet i det lengste at det ikke var noe alvorlig. Vi satte også inn tiltak for å motvirke den tørre luften vi trodde var årsaken, forklarer Killingmo.

Sykdommen slo ut for fullt i løpet av natt til lørdag, og avgjørelsen om å stå over ble tatt i samråd med skøyteforbundets medisinske støtteapparat sammen med trenerteamet. Derfor kommer Lunde Pedersen, som var medaljekandidat sammenlagt på herresiden, til å holde seg på hotellet lørdag.

— I dag tidlig følte Sverre seg mye dårligere. vi tok kontakt med lege hjemme i Norge, og avgjørelsen om å stå over ble tatt. Det er snakk om en forkjølelse som vi håper og tror går over i løpet av noen få dager, men dette var sesongens høydepunkt for Sverre, så han er selvsagt veldig skuffet. Nå kommer han for det meste til å holde senga gjennom helgen, sier forbundets medisinske ansvarlige som selvsagt er på plass i Minsk.

Enig i avgjørelsen

Aleksander Killingmo sier også til NTB at Pedersen selv var veldig klar på at han ikke var i stand til å kunne prestere brukbart da han våknet med lett feber og temmelig såre og tette luftveier lørdag. Han var derfor enig i avgjørelsen om å trekke seg.

— Men selv om Sverre ikke kan gå, stiller vi med et slagkraftig lag med Ida Njåtun i spissen. Vi tror fortsatt på mange gode norske prestasjoner og er innstilt på å kjempe skikkelig, sier Killingmo til NTB i telefonen fra Minsk.

Det betyr at det blir Håvard Bøkko og Sindre Henriksen som skal forsvare de norske fargene på herresiden, mens Ida Njåtun og Sofie Haugen er Norges representanter blant kvinnene.

Ingen av dem blir regnet som utpregede medaljekandidater i mesterskapet, men alle kan gjøre det bra på enkeltdistanser. (©NTB)

Mange av våre lesere har lest disse sakene i dag:

Les også

  1. Her er ekspertens syv kostholdstips: - Effekten er kjempestor

  2. Fem kostråd for deg som vil ned i vekt

  3. Norsk OL-håp (25) legger opp på dagen

  4. Johaug oppsøkte Kalla: - Jeg synes veldig synd på henne

  5. Tror på utsolgt og flere tusen skøytefans i Sørmarka Arena

  6. 25 år uten norsk gull i skøyte-EM

Les mer om

  1. Skøyter
  2. Sverre Lunde Pedersen