Sport

Håper Nordhaug har plukket ut dagens etappe

Lars Petter Nordhaug led seg gjennom en flat etappe torsdag. Han gleder seg mer til å slite seg opp bratte fjell de nærmeste dagene.

KAN SATSE: Lars Petter Nordhaug har sjansen i dag.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

MONTPELLIER (Aftenposten.no): — Fredagens etappe er som skapt for Lars Petter Nordhaug. Jeg håper virkelig han har plukket seg ut denne og får lov til å gå i brudd, sier Johan Kaggestad.

DIREKTE FRA 12.20: 7. ETAPPE

TV2-ekspertens svar på Aftenpostens spørsmål om Nordhaugs sjanser de nærmeste dagene handler hverken om oversalg eller sjåvinisme.

Kaggestad mener dagens halvharde etappe kan være Lars Petter Nordhaugs sjanse til å skinne i Tour-feltet.

— Den er ikke blant de aller hardeste, men kupert og morsom. Det er ikke i dag han skal bruke flest krefter på å hjelpe sammenlagtkandidat Bauke Mollema. Det kommer når toppene i Pyreneene blir brattere og lengre lørdag og søndag, sier Kaggestad.

Får støtte

Han får støtte av Atle Kvålsvoll, som selv var en rytter som likte seg aller best når bakkene ble tunge og lange:

— Ja, profilen bør passe ham bra. Jeg håper bare han får lov til gå i brudd om sjansen byr seg. Han er flink til å gå i de riktige bruddene og veldig bra til å time når bruddene er i ferd med å slukne og så stikke av gårde selv. Han sier selv at han er i kjempeform, og da er den store utfordringen ikke å bli for ivrig på å bruke krefter, sier Kvålsvoll.

Nordhaugs tidligere trener Magne Orre tror sjansene vil bli enda større i slutten av neste uke.

For tidlig

— Ingenting er umulig, men jeg tror ikke han vil få lov til å gå i brudd allerede nå. Dessuten er det litt for langt fra den siste bakken og inn til mål. Jeg har rådet ham til å spare litt på kreftene og ikke svi av for mye for tidlig. Jeg tror Team Sky kommer til å kontrollere i fjellene, og da må Nordhaug hjelpe Mollema, mener Orre.

Selv er Lars Petter Nordhaug litt forsiktig med tanke på egne sjanser i dag.

— Jeg får se. Jeg tar nok sjansen om den byr seg, men det viktigste er å hjelpe Mollema nå. Så får jeg heller prøve når rittet har satt seg litt mer utover i neste uke, sier Nøtterøy-rytteren.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Lars Petter Nordhaug