Sport

Hevder norsk stjernetraver var dopet i Oslo Grand Prix

Ifølge den anerkjente svenske travbloggeren Lennart Persson er den norske stjernetraveren Lionel tatt i doping, skriver Trav og Galopp-Nytt.

Lionel og eier og kusk Gøran Antonsen. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix

Det Norske Travselskap (DNT) har innkalt til pressekonferanse fredag formiddag på Bjerke. Lederen for DNTs avdeling for hestevelferd, sjefveterinær Anne V. Wangen og lederen for hestesportens utvalg for utredning av dopingsaker, Birgit Ranheim, vil være til stede sammen med styreleder Svein Morten Buer.

Det er hester som har stått under den franske travtreneren Fabrice Souloy som skal ha testet positivt i forbindelse med det svenske Elitloppet og Oslo Grand Prix.

— Ifølge de opplysningene vi har var et flertall hester som deltok i Oslo Grand Prix-helgen dopet. En av disse er Lionel, som ble nummer seks. Vi har også opplysninger om at Un Mec d'Heripre var dopet da den gikk til topps i forsøket og ble nummer tre i Elitloppet, skriver Persson i bloggen sin.

Ifølge Trav og Galopp-nytt (TNG) ble både Lionel og Un Mec d-Heripre testet under Oslo Grand Prix. DNT har publisert lister over de negative testene, men de to hestene er ikke på listene. Ifølge TNG tyder dette på at Perssons opplysninger stemmer.

Souloy sier til svenske Expressenat hestene ble testet under Oslo Grand Prix, men at testene ikke viste noe unormalt.

— Hadde det vært snakk om doping, hadde jeg ikke fått pengene for det løpet. Un Mec d'Heripre ble nummer tre, Lionel nummer seks. Det har ikke vært noen problemer med prispengene, sier Fabrice Souloy til avisen.

Lionel har kjørt inn 6,9 mill kroner siden han debuterte for Souloy i januar 2015. Hesten har vunnet en rekke storløp i Frankrike, men har kun en start utenfor Frankrike i den perioden, og det var Oslo Grand Prix på Bjerke i juni.

Travbloggen Persson er normalt meget velinformert. (©NTB)

Les også

  1. Kusken fikk råd av pastor: - Du bør tenke like mye på kjerringa som på hesten

  2. Millionrush for travsportens Lionel Messi