Sport

Rosenborg rystet Frisk i amper hockey-duell

Trønderne måtte tåle 54 utvisningsminutter.

Joe Grimaldi måtte skilles fra Mikael Dokken etter en slåsskamp i første periode. Senere i kampen fikk Rosenborg-spilleren matchstraff for usportslig oppførsel.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Frisk Asker – Rosenborg 3-3, 3-4 e.str:

Torsdagens kamp mellom Frisk Asker og Rosenborg ble av det jevne og det ampre slaget.

Til sammen hadde lagene hele 78 utvsningsminutter. Det var jevnt hele veien og vinneren ble ikke kåret før Jordan George scoret på det avgjørende straffeslaget og ga Rosenborg to viktige poeng.

Scoret i undertall

Rosenborg havnet i undertall da Joe Grimaldi fikk en tominutter for en krysstakling, men det hindret ikke trønderne i å ta ledelsen etter åtte minutter. Greg Jacina stormet fremover på en kontring og plutselig kom han og Jamie Milam alene mot en forsvarsspiller. Jacina fikk så vidt sentret til Jamie Milam som løftet pucken opp i nettaket over Frisk-keeper Andro Michel og ordnet 1-0. Tre minutter fant Rosenborg nettmaskene igjen i overtall, men dommerne annulerte scoringen for blokkering av keeper, til store protester fra flere av hvittrøyene. Rosenborg var nære ved å doble ledelsen flere ganger i overtallet, blant annet da Martin Wiig smalt til med et skudd i retning krysset fra blålinja.

Dickenson mye involvert

Dickenson hadde ikke marginene på sin side i første periode og slet med å få trøkk bak avslutningene. Frisk Asker var nær ved å utnytte det etter et kvarter, men igjen sto Hjelle i veien for Knutsen fra kort og skrått hold.

Mot slutten av av perioden måtte Rosenborg stå i mot et enormt trykk i undertall fem mot tre, men trønderne klarte å ro det i land.

Dickenson var også nære på en kontring, men avslutningen gikk rett på keeper. 18,46 minutter ut i omgangen klarte imidlertid ikke Rosenborg å holde tett lenger.

Espen Fanøy Solo plukket opp en retur foran Rosenborgs mål og satte enkelt inn 1-1. Rosenborg bakpå

Frisk Asker åpnet andre periode forrykende.

Markeringene glapp i Rosenborgs forsvar og Nick Sirota fikk stå helt upresset og sikte inn skuddet, men Rosenborg slapp med skrekken. Det gjorde de ikke et minutt senere da området rundt Hjelle ble fyllt opp av spillere og Frisk Askers poengkonge Jonas Johansson fikk pirket inn 2-1-ledelse fire minutter ut i perioden.

Vertene la et enormt press på trønderne og kom til mange store sjanser. Den aller største fikk Mats Knutsen etter 29 minutter, men han klarte ikke å styre pucken inn det åpne målet.

Klassescoring

Rosenborg slet med å spille seg til store sjanser og for det meste ble det enkelt for Frisk-forsvarerne å plukke opp, helt til poengkongen Lou Dickenson tok saken i egne hender etter 33 minutter og utlignet til 2-2. Han rask innover fra høyrekanten og skjøt et velplassert skudd fra syv meter, utagbart for en delvis blokkert Michel i Frisk Askers mål.

Hjemmlaget lot seg ikke knekke, og både Mikael Dokken og Sirota hadde gode muligheter til å ta tilbake ledelsen før hvilen, men med litt flaks klarte Hjelle å holde Rosenborg inne i kampen.

Vondt ble til verre for Rosenborg da Joe Grimaldi først fikk en timinutters utvisning for usportslig oppførsel etter å ha kjeftet på seketariatet og enda en etter at perioden var over. Allerede i første periode tok temperamentet hans overhånd i en slåsskamp med Mikael Dokken.

To kontringsmål

Gjennom hele kampen viste Rosenborg at de var giftige på kontringer og de gjorde de igjen to og et halvt minutt ut i tredje periode. RIHK utnyttet at vertene var i ubalanse og Lou Dickenson kom fremover i stor fart. Han slo en pasning på tvers til Christer Greaker, som fikk en enkel oppgave med å sette inn 3-2. Begge lag kom til mange skudd i siste periode, uten at noen av dem var spesielt farlige før Rosenborg fikk smake sin egen medisin med drøye elleve minutter igjen å spille.

Tommy Enstrøm spilte en nydelig langpasning opp mot Christian Thinn, som plutselig var alene gjennom mot Brady Hjelle. Frisk-spilleren gjorde ingen feil og scoret med et knallhardt skudd.

Rosenborg var nær ved å svare umiddelbart i overtall, men Milams skudd fra blålinja gikk via keeper og i stolpen.

Frisk Asker la inn en solid sluttspurt, men de klarte ikke å score og kampen gikk til spilleforlenging.

Seiret på straffer

Frisk Asker fortsatte overtaket og Rosenborg skapte ingen verdens ting bortsett fra et blokkert skudd fra Wiig. Dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

Jacina scoret på Rosenborgs første strappe med et lavt skudd, men Jonas Johansson scoret også for Asker og lagene var like langt. Begge lagene bommet på sitt andre forsøk.

På Rosenborgs Jordan George fikk så vidt kranglet pucken over streken på sin straffe og da Frisk Asker bommet på sitt siste forsøk var seieren klar for trønderne.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Rosenborg BK