Sport

Hushovds fantastiske revansj

I går ble han nektet å spurte, i dag var Thor Hushovd helt ustoppelig.

 • Espen Hansen
  Aftenposten

Thor Hushovd har gang på gang vist seg som en fantastisk rytter på brostein. I dag holdt den råsterke sørlendingen seg helt frem hele veien på den 213 kilometer lange etappen fra Wanze til legendariske Arenberg. Mot mål kom han sammen med fem andre ryttere, og det var ingen som kunne lure Hushovd for seieren.

Dermed tok han sin åttende etappeseier gjennom tidene i Tour de France og erobret tilbake den grønne spurttrøya. Dermed blir den norske mestertrøya byttet ut med grønt, og det må nesten et uhell til før vi igjen får Hushovd i norske farger. Han har høyst sannsynlig lagt et grunnlag som det er umulig for de andre å hente igjen.

— Jeg var motivert. Jeg liker brostein. Har tenkt på denne etappen lenge. Laget gjorde det veldig bra. Etter det som skjedde i går var dette veldig gøy, sa Hushovd til TV2.

(Saken fortsetter under bildet)

Thor Hushovd kunne etter dagens ritt dra på seg den grønne trøya som et tegn på at han leder poengkonkurransen i Tour de France. Nå ønsker han å beholde den helt til målgang på Champs Élysées. FOTO: JOEL SAGET / AFP

— Jeg er veldig stolt av å vinne med den norske mestertrøya på meg, sa sørlendingen som feirer tiårsjubileum i Tour de France.

Schleck i front

I gruppen sammen med Hushovd satt utrolig nok Andy Schleck som ingen hadde trodd skulle klare å holde seg fremst på den fryktede etappen med syv brosteinspartier. Også Fabian Cancellara, den som satte tonen i gårsdagens etappe, måtte seg seg slått.

Geraint Thomas ble nummer to, Cadel Evans nummer tre, Ryder Hesjedal fire, Andy Schleck fem og Cancellara seks.

For en revansj for mannen som måtte finne seg i å bli tøylet i jakten på spurtpoeng i går! For seks år siden, da det var brosteinspartier sist i Tour de France, startet Hushovd med den gule trøya, men veltet og syntes den gang det var noe svineri at brostein hadde noe i Tour de France å gjøre. Det gjør han neppe i dag.

(Saken fortsetter under bildet)

Thor Hushovd har tidligere vært svært kritisk til å sykle på brostein. I dag vant han etter en lang etappe med flere innslag av det omstridte underlaget. FOTO: BAS CZERWINSKI / AP

— Etter det som skjedde i går var det helt korrekt at Thor vant, sa Saxo Bank-direktør Bjarne Riis.

Kun én seier

Før dagens suverene oppvisning hadde Hushovd kun én seier denne sesongen. NM i Trondheim.

Fabian Cancellara tok tilbake den gule ledertrøya, men det var likevel Cadel Evans og Andy Schleck som ble de store vinnerne av sammenlagtfavorittene.

I sammendraget ligger nå Cadel Evans på tredjeplass, 39 sekunder bak Cancellara. Andy Schleck er 1.09 minutter bak, mens Alberto Contador er 1.40 minutter etter Cancellara.

De viktigste rytterne i sammendraget:

1. Fabian Cancellara, Sveits (Team Saxo Bank) 2. Geraint Thomas, Storbritannia (Sky Pro Cycling) +0.23 3. Cadel Evans, Australia (BMC Racing Team) +0.39 6. Andy Schleck, Luxembourg (Team Saxo Bank) +1.09 7. Thor Hushovd, Norge (Cervelo Test Team) +1.19 8. Alexandre Vinokourov, Kasakhstan (Astana) +1.31 9. Alberto Contador, Spania (Astana) +1.40 13. Denis Menchov, Russland (Rabobank) +1.49 14. Bradley Wiggins, Storbritannia (Sky Pro Cycling) +1.49 18. Lance Armstrong, USA (Team Radioshack) +2.30 48. Carlos Sastre, Spania (Cervelo Test Team) +3.19 49. Ivan Basso, Italia (Liquigas-Doimo) +3.20 78. Edvald Boasson Hagen (Sky Pro Cycling) +4.30

Thor Hushovd var et eneste stort smil etter seieren på den tredje etappen i årets Tour de France. Grimstad-gutten står nå med åtte etappeseire i det prestisjefylte rittet. FOTO: DANIEL SANNUM LAUTEN / VG

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5