Sport

NHL-spiller ble akutt syk og kollapset under kamp

St. Louis Blues-spilleren Jay Bouwmeester fikk hjertetrøbbel og falt om på innbytterbenken. Hendelsen stoppet NHL-oppgjøret mot Anaheim Ducks.

Jay Bouwmeester avbildet under en tidligere kamp i NHL.
  • Bernt Harald Brennevann

Det var drøyt tolv minutter ut i kampen at 36-årige Bouwmeester kollapset. Forsvarsspilleren hadde akkurat kommet til benken etter et bytte og var i ferd med å sette seg da canadieren plutselig ble akutt syk.

Lagkamerater ropte øyeblikkelig på hjelp, og medisinsk personell fra hjemmelaget Anaheim kom løpende bort for å hjelpe til.

Chris Kerber, som jobber for St. Louis Blues som radiomann, sa under et direktesendt intervju at en hjertestarter (defibrillator) ble brukt. Det melder nyhetsbyrået AP.

  • LES OGSÅ: Hendelsen under VM vakte enorm oppmerksomhet. Nå kan Carlsen-rivalen ha tabbet seg ut igjen.
Dommerne forlater isen etter at Jay Bouwmeester kollapset tidlig i tirsdagens kamp mellom Anaheim Ducks og St. Louis Blues.

Bouwmeester var våken og bevisst da han i all hast ble fraktet til sykehus i ambulanse. Senere bekreftet St. Louis Blues at hjerteproblemer forårsaket kollapsen.

– Takket være rask respons fra vårt legeteam og Anaheims medisinske personell, var vi i stand til å stabilisere Jay. Han var bevisst og kunne bevege seg da han ble fraktet til sykehus, sier St. Louis Blues-direktør Doug Armstrong i en uttalelse.

Tirsdagens kamp ble avbrutt på grunn av episoden. Senere ble det besluttet at den ikke ville bli gjenopptatt. Ny dato for oppgjøret er ikke satt.

Bouwmeester er inne i sin 17. sesong som NHL-spiller. Forrige sesong hjalp han Blues til å vinne Stanley Cup, og i 2014 vant han OL-gull med Canada.

Forrige gang en spiller i NHL kollapset på benken, var Rich Peverley i 2014. Den daværende Dallas Stars-spilleren hadde uregelmessig hjerterytme, men etter å ha fått øyeblikkelig hjelp kom det raskt beskjed om at det hadde gått bra med ham.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. NHL