Sport

Conor McGregor arrestert: Gikk til angrep etter pressekonferanse

UFC-stjernen Conor McGregor har meldt seg selv for politiet etter angrepene på andre utøvere i New York fredag.

Slåsskjempe: Conor McGregor er glad i å slåss. Nå skal han angivelig ha angrepet UFC-kollega Khabib Nurmagomedov. Her poserer han før møtet med Floyd Maywheater i august 2017. Foto: John Locher / TT / NTB scanpix

 • Even Hye Tytlandsvik Barka
  Journalist

Etter at UFC-utøveren Khabib Nurmagomedov hadde avsluttet sin pressekonferanse på Barclays Center i Brooklyn i forkant av kampen sin mot Max Holloway på arrangementet UFC 223, dukket Connor McGregor opp.

McGregor og rundt 20 andre skal ha angrepet en buss med utøvere. Det skriver UFC-president Dana White på Facebook-siden MMAJunkie.

– De stormet bygningen og kom seg ned til garasjen der utøverne var på vei inn i bussene. De angrep bussene ved å kaste søppelbøtter og andre ting mot dem, de knuste ett av vinduene og påførte Michael Chiesa (MMA-utøver, journ. anm.) stygge kuttskader. Han fikk kutt i hodet og i ansiktet, forteller White på Facebook-siden.

Utøverne i bussen skal etter planen i ringen natt til søndag norsk tid. Ifølge White er Chiesa sendt til sykehus for behandling.

Chiesa ble så skadd at han ikke kan delta på UFC-stevnet. Den stygge episoden ble filmet av flere personer og florerer på sosiale medier.

Les også

Da det gjaldt som mest, tapte Alexander Jacobsen. Det skyldtes én feil. Den gjør han ikke igjen.

Det var utstedt arrestordre på McGregor etter angrepene, og ifølge abcnews meldte iren seg for politiet i New York natt til fredag norsk tid. McGregor skal nå sitte i varetekt.

– McGregor meldte seg selv for politiet på 78. politidistriktet i Brooklyn tidligere i kveld, sier George Tsourovakas, talsmann for NYPD til MMAJunkie.

Conor McGregor er foreløpig ikke siktet for noe, men politiet etterforsker saken. NBC melder imidlertid at McGregor blir siktet for kroppskrenkelse og må møte i retten fredag.

– Forkastelig

– Alle er ganske rystet over at 30 bøller angriper utøvere som forbereder seg til kamp. Dette er den mest motbydelige hendelsen som noensinne har rammet selskapet, sier UFC-presidenten.

White sier at denne «motbydelige og forkastelige» hendelsen endrer forholdet alle har til McGregor, inkludert ham selv.

– Han kommer til å bli så hinsides saksøkt. Dette var et veldig dårlig karrieresteg for ham, fortsetter en tydelig rystet UFC-president.

– Til og med politiet på stedet sa: «Og jeg som var fan av ham, ikke nå lenger.»

Mister belte

Denne uken ble det kjent at UFC gjør alvor av truslene om å strippe McGregor for tittelbeltet han har i lettvektsklassen, ettersom han ikke har ville stille i ringen siden november 2016. McGregor reagerte på nyheten på Twitter ved å skrive: «Dere stripper ikke noe av meg».

Natt til søndag skal Khabib Nurmagomedov og Max Holloway kjempe om hvem som blir ny permanent lettvektsmester. Og ifølge VG er dette trolig bakgrunnen til hendelsen.

Artem Lobov, som også skulle i aksjon denne helgen, var med på angrepet. White opplyser at hans kamp nå er avlyst.

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Nordmannen kjempet mot McGregor i 2011 – nå stempler han stjernen som kvalm og uoppdragen før «tidenes kamp»

 2. SPORT
  Publisert:

  Skandalescener i Las Vegas: Her bryter det ut fullstendig kaos etter «tidenes kamp»

 3. SPORT
  Publisert:

  En av idrettsverdenens største stjerner sier at han legger opp

 4. SPORT
  Publisert:

  Deltok i skandalescenene etter «tidenes kamp» – nå forklarer han hvorfor

 5. SPORT
  Publisert:

  MMA-eksperter i Norge frykter for sportens omdømme etter skandalekampen

 6. SPORT
  Publisert:

  «Tidenes beste» legger opp: – Jeg klarer det ikke uten pappa