Sport

Endringer i terminlisten får Maren Lundby til å glise: – Utrolig gledelig

Hoppjentenes verdenscupsesong har aldri vært mer spektakulær, men Maren Lundbys skiflyvningsdrøm er utsatt til 2020.

Maren Lundby var fullstendig suveren i 2017/2018-sesongen.

For første gang blir storbakkerenn, elleve i tallet, et fast inventar blant verdens beste kvinner. Og hele tre turneringer, to av dem i Norge (Raw Air og Lillehammer-trippelen), er planlagt i en tettpakket VM-sesong.

– Dette lover jo bra, om alle løfter blir holdt. Stor fremgang i kalenderen er utrolig gledelig, og om jeg slipper å se Raw Air på TV til vinteren, så er jeg veldig fornøyd med utviklingen, sier Maren Lundby om planene for 2018/19-sesongen.

– Kalenderen tar megasprang i riktig retning. Vi har aldri sett maken. Utviklingen på jentesiden har fått et byks i den retningen vi håpet på. Jentene har dokumentert for en hel hoppverden at de har kommet opp på det nivået vi ønsker oss, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Les også

Norge kan miste flere verdenscuprenn: – Det kom som lyn fra klar himmel

Alvorlig

Han gleder seg over terminlisten som ble utarbeidet på kalenderkonferansen i Zürich fredag.

Men det er et stort men. For som NTB fortalte fredag, står tre av de fire norske verdenscuparrangørene uten gyldig FIS-sertifikat. Dermed kan Lillehammer, Trondheim og Vikersund ryke ut av verdenscupen.

Klarer ikke Skiforbundet å få på plass gyldige sertifikater, glipper Raw Air og tre kvinnerenn i stor bakke.

– Sportslig er det en alvorlig situasjon. Det må løses kjapt, men ting må samtidig være i henhold til regelverket. Vi har en jobb å gjøre der, sier Bråthen.

Arrangementssjef Terje Lund innrømmet fredag at Norges Skiforbund ble tatt på sengen av beskjeden fra FIS om utgåtte sertifikat.

Les også

Østerrike sparket hopptreneren: – Skal ikke ha noen verdens ting å si for oss

Kollisjon

Ulykksalig nok kolliderer Raw Air-finalen med en nystartet hoppturnering for jentene i Russland. Det gjør at Maren Lundby og de andre hoppjentenes Vikersund-drøm er utsatt til tidligst 2020.

Bråthen er tydelig på at Norge jobber for et fullferdig Raw Air for jentene.

– Vi har varslet at vi ønsker fullt program for hoppjentene i Raw Air 2020. Det er et tydelig signal vi har sendt, så får vi håpe at det medfører at det blir sånn. Det er jo ledige helger ellers i sesongen, så i årene fremover skal vi klare å tilpasse terminlisten enda bedre, lover hoppsjefen.

– Sammen med Russland sørger Norge (Lillehammer-trippelen og Raw Air frem til Vikersund) for at jentene har tre turneringer. Det er et veldig bra løft. Vi har kommet på et nivå som gjør at interessen for jentehoppingen vil øke kraftig gjennom den kommende vinteren, sier Bråthen.

Går vel fly?

Hjemme på Bøverbru klarer Maren Lundby knapt vente på å få sjansen i verdens største hoppbakke.

– De fleste vet at jeg venter på å få sjansen i verdens største hoppbakke. Jeg er utrolig glad for at de ønsker fullt program for oss i 2020 og at kalenderen tilpasses. Det går vel fly til Russland andre dager i året enn akkurat under Vikersund-helgen, sier OL-vinner Lundby.

Hoppgutta innleder sesongen i Wisla 17. november, mens jentene åpner med Lillehammer-trippelen i månedsskiftet november/desember.

(©NTB)

Les mer om

  1. Maren Lundby
  2. Raw Air