Adios, Norge!

— Spania takler ikke press, sa Kristian Kjelling før kampen. Etter syvmålstapet i går kveld gremmet han seg.

Spania-Norge 31-24Glenn Solberg sto igjen som en slagen mann på gulvet i Palais de 7. novembre i Nabeul. Ikke bare ble drømmen om en semifinale endret til kamp om 7. plassen mot Russland i morgen, men Norge ble rett og slett utspilt av et imponerende spansk lag, med en enda mer imponerende keeper i José Javier Hombrados.Spanierne fikk en voldsom vitamininnsprøytning rett før kampen mot Norge. Etter at Serbia og Montenegro hadde ledet 20-17, satte Kroatia inn en voldsom sluttspurt og vant 24-23. Det etter at serberne og montenegrinerne hadde tatt ut keeper og avsluttet kampen med syv utespillere. Men kantavslutningen i sluttsekundene ble reddet av den kroatiske keeperen. Dermed hadde kroatene reddet Spanias mulighet for semifinale, mens Serbia og Montenegro var ute av semifinalekampen — uansett utfall mellom Spania og Norge.

Alt gikk galt.

— Jeg tror ikke det betød så mye for dem, og egentlig var jeg ikke klar over situasjonen. Vi spilte bare for å vinne, sier Steinar Ege, som startet like lovende som tidligere i VM, men så raknet forsvaret foran ham. Og i angrep skjøt de norske spillerne som smågutter.Norge fikk også en ulykksalig start da Johnny Jensen fikk to tominutters utvisninger før ni minutter var spilt. Med en til ville lagets viktigste forsvarsspiler fått rødt kort og vært ferdig.- Klart det preget meg. Jeg ble jo litt passiv etter det. Den første utvisningen var grei, den andre var jeg litt uheldig på. Men sånn er det. Jeg hadde aldri drømt om at kampen skulle bli å ujevn, sier Jensen. Ikke Glenn Solberg heller.- Spania var fryktelig gode. Da vi prøvde å tette på strek, skjøt de langskudd. Gikk vi ut på dem, spilte de inn til strek. Og reddet Steinar, så gikk returene til Spania. Men verst var at forsvaret vårt falt rett og slett sammen, mener Solberg.- Ble det for mye alvor med semifinalemuligheten?- Nei, jeg følte ikke at vi hadde noe press på oss. Vi har gjort fantastiske kamper i VM før dette. Spania var bare mye bedre enn oss, sier lagkapteinen, som kanskje spilte sitt siste mesterskap. Men det endelige svaret gir ikke snart 33 år gamle Solberg før etter sesongslutt.

Prøvde å smile

Gunnar Pettersen sa før VM at han anså Spania or å være det beste laget. At han skulle får SÅ rett, hadde han ikke håpet på. Uansett hvilke konstellasjoner landslagssjefen prøvde, så herjet Garralda, Urios, Romero og Rodriguez med de norske gutta - akkompagnert av en liten koloni spaniere på tribunen som etter hvert sang "Viva Espana" så det gjallet ubehagelig i norske trommehinner. "Seier'n er vår" kunne tidlig legges vekk.Den norske nedturen startet fem minutter før pause. Norsk 12-10 ble til spansk 15-12 - enda Norge spilte to minutter i overtall. Starten på andre omgang ble enda verre. På drøye seks minutter økte spanierne ledelsen til 21-14. Allerede da var det egentlig "adios, los noruegos!". Norge var i oppløsning.- Vi fikk aldri tak på dem. Jeg vet ikke om det var tanken på medaljer som gjorde dette, men det var svært mye vi ikke fikk til. Men etter å ha slått så mange toppnasjoner, var det kanskje ikke så rart at det kom en smell? sier Gunnar Pettersen, som hadde en tung dag som lagleder.Men uansett om Norge skuffet i går, kommer laget til å få sin beste VM-plassering noen gang.Det er da noe.

Kristian Kjelling hadde tydelige problemer med å trenge gjennom med sine skudd på et meget solid spansk forsvar.
Glenn Solberg fikk juling i nærkampene med de spanske spillerne.