Trakk seg med skade

Henrik Bjørnstad måtte trekke seg fra ukens turnering i Mexico etter å ha skadet seg på vektrommet.

  • Petter Bøifot

Det har ikke blitt den sesongåpningen Henrik Bjørnstad håpet på. I Panama forrige uke endte han helt sist, men hadde sjansen til å revansjere seg i Mexico denne uken. Den sjansen forsvant da han pådro seg en strekk i i nakken og nedover skulderen på venstresiden av kroppen under en økt på vektrommet dagen før alvoret skulle starte. Skaden gjorde at han bare kunne svinge halvveis.

Prøvde å spille

— Det er bare muskulært, jeg har hatt det før. Om fire til fem dager vil jeg fungere normalt igjen. Nå er jeg bare veldig, veldig stiv, sier Bjørnstad til Aftenposten.no. Han fikk massasje etter at det skjedde og håpte i det lengste det ville gå, men måtte gi opp da han prøvde seg på rangen og bare kunne svinge halvveis. - Å chippe seg rundt hele banen nytter jo ikke, fortsetter Bjørnstad. Skaden var også dårlig nytt for sportssjefen i Golfforbundet, Frode Scheie.

Veldig sugen

— Henrik reiser hjem for å trene seg opp igjen. Vi satser på at skaden bare er en bagatell, sier Scheie til Aftenposten.no. Bjørnstad hadde egentlig bestemt seg for å droppe turneringene i Australia og New Zealand i februar. Det vurderer han å endre på nå. - Han hadde en veldig god følelse og ting stemte på treningsrunden. Han er veldig sugen på å spille nå, fortsetter Scheie. Han reiser nå hjem til Florida senere i dag.

Spillet føltes bra

— Dette var ikke noe moro, for spillet føltes veldig bra på tirsdag, sier Bjørnstad. Dersom han reiser til Australia og New Zealand blir neste turnering i midten av februar. Hvis ikke spiller ikke 28-åringen før Chitimacha Louisiana Open før i slutten av mars.