Sport

- En på trynet for Chris Froome

Dag Erik Pedersen mener Nairo Quintanas rykk opprettholder spenningen før siste fjelletappe.

FIKK TRØBBEL: Men Chris Froome leder fortsatt Tour de France sammenlagt.
  • Sindre Trygsland

Så langt i Tour de France har Team Sky og Chris Froome virket fullstendig overlegne. Fredag mistet briten flere av sine hjelperyttere på veien og fikk trøbbel da colombianeren satte inn et voldsomt rykk noen kilometer fra mål.

Les også

Froome spyttet på da han ble distansert

Vil kopiere landsmannen

Quintana kjørte inn til annenplass, men knappet inn 32 sekunder på Froome.

— Chris Froome fikk seg en på trynet. Han måtte manøvrere seg inn det han klarte, og klarte å begrense, men det var en rystet Froome som passerte mål, sier tidligere syklist Dag Erik Pedersen som nå kommenterer Tour de France radiokanalen NRK Sport.

Tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen.

I morgen venter en ny, knallhard etappe som avsluttes med stigningen opp Alpe d’Huez. Det blir den siste muligheten til å ta igjen Froome før sjarmøretappen inn til Paris på søndag. Nairo Quintana må angripe, og har tidligere uttalt at han drømmer om å gjenskape bedriften til landsmannen Luis Herrera som vant der i 1984.— Dette viste absolutt at det går an å ryste Froome. Jeg tror at briten klarer det, men etappen blir veldig, veldig spennende, blant annet for å se om Quintana har trøkk og kan gå enda tidligere, sier Pedersen.

Les også

Dette blikket skaper massive reaksjoner: - Skittent gjort

Forsvarer Nibali

Selv om duellen mellom Quintana og Froome betydde mest for sammendraget, fikk etappevinner Vicenzo Nibali også mye oppmerksomhet.

Da det nærmet seg slutten av stigningen opp mot Col de la Croix de Fer, fikk sammenlagtsleder Chris Froome mekaniske problemer. Da valgte Vincenzo Nibali å sette inn støtet, noe som til slutt endte med etappeseier og et byks på sammenlagtlisten for Nibali.

— Det er en del uskrevne regler, og blant annet skal du ikke rykke når den gule trøyen har mekaniske problemer. Dette var veldig åpenlyst, og det syns jeg var en handling som ikke Nibali burde ha gjort, sa Dag Otto Lauritzen under TV 2s sending.

Alberto Contador fikk i 2010 voldsom kritikk for å ha rykket mot en Andy Schleck med tydelige mekaniske problemer. Dag Erik Pedersen velger å forsvare Nibali.

— Jeg skjønner at folk reagerer, for man tror at han angriper trøyen. Men han angriper ikke Froome. Han angriper i aller første rekke Alberto Contador. Nibali vil på podiet i Paris. Da kan han ikke sitte og vente. Jeg tror ikke det har noe med trøyen å gjøre. Han benyttet en anledning, og jeg støtter Nibali i det bruddet, sier Pedersen.

Les også

  1. Kvålsvoll er tiltenkt sentral rolle i Hushovds lag: - Kjempespennende

  2. Thor Hushovd starter norsk profflag: - Både Kristoff og Boasson Hagen er høyst aktuelle

  3. TV 2s fotograf satt bak på motorsykkelen som kjørte ned Fuglsang: - Jeg hørte et smell

Les mer om

  1. Tour de France