Drømmen brast for Norge

Så braste Norge i VM-veggen. Tungvekterne fra Spania var helt overlegne torsdag med 31-24.

Med åtte spanske karer over 100 kilo mot seg, var det mye å slite med for Norge.

Mange tekniske feil, bomskudd og et forsvar som ble satt på VMs hardeste prøver, lå bak stortapet.

Kontroll Mot slutten av 1. omgangen ga de norske gutta bort et grep som så solid ut: Spania lå under 10-12, men i løpet av snaut fem minutter var det snudd til 15-12-ledelse.

— I perioder ble vi kort og godt skutt i senk. Dessuten ble vi overkjørt da de snudde mot slutten av 1. omgang, sa keeper Steinar Ege til NTB.

Etter Rune Skjærvolds straffeoppvisning tidligere i uka, var det tilbake til 7-metersmarerittet. Hele tre straffekast ble misbrukt i løpet av de første 30 minuttene. Spania-keeper José Javier Hombrados reddet alle sammen.

Og veldig mye på toppen av det: Han var banens beste.

Økte ledelsen Og vondt ble mye verre rett etter pausen. Spania økte ledelsen til seks mål (19-13) på under fire minutter. - Vi kom ikke helt ut fra startblokken i annen omgang, slo Ege fast.

Klasseforskjellen på lagene var etter hvert åpenbar. Det norske håpet om at Spania skulle mistet hodet og stresse bort seieren, var fånyttes.

Igjen viste det seg at de store nasjonene - et presset Kroatia avgjorde mot Serbia og Montenegro tidligere på kvelden - har ekstra erfaring.

Den egenskapene kombinert med klassespillere, ble altfor mye for Norge.

Norge gikk i oppløsning mot slutten av kampen. Trener Gunnar Pettersen knyttet neven mot de islandske dommerne undervis.

Norge fikk ikke det de skulle derfra, men tapte for et lag som for kvelden var i en annen divisjon.

Nå blir det kamp om 7. plass mot Russland lørdag for Ege & Co.

<b>Toppscorer.</b> Frank Løke ble norsk toppscorer men kunne likevel ikke hindre at Norge ble rundspilt.