Sport

Petter Thoresen håper Zucca blir med i VM: – Jeg har hatt en samtale med ham

Hockeystjernen kan gi landslaget et stort løft.

Mats Zuccarello må gjennom noen undersøkelser først før han gir klarsignal til VM-spill for Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mats Zuccarello og hans New York Rangers tok seg ikke til NHL-sluttspillet, men nordmannen må gjennom nye legeundersøkelser før han eventuelt gir VM-klarsignal.

– Jeg har hatt en samtale med ham. Han må først gjennom nye legeundersøkelser før han eventuelt får klarsignal. Jeg håper å kunne få beskjed i løpet av uken, sier landslagssjef Petter Thoresen.

Mats Zuccarello har slitt med noen småskader gjennom hele sesongen og trenger hvile etter 80 knalltøffe NHL-kamper.

– Hvis de (New York Rangers) finner ut at han må gjennom et inngrep, så blir han ikke klar. Han trenger dessuten restituere seg etter en lang sesong. Kroppen hans må være mottakelig for å spille VM-kamper også. Jeg tar nok en telefon tirsdag for å høre hvordan situasjonen er, sier Thoresen.

Les også

Zuccarello-assist da Rangers tapte mot byrivalen

Les også

Zuccarellos trener har fått sparken

Landslagssjef Petter Throresen. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Ikke uvillig

Zucca har tidligere aldri vært uvillig til å spille med flagget på brystet og gjorde det sist gang i august i 2016 da Norge kvalifiserte seg til OL i Pyeongchang. Nå ble det ikke noe nytt OL for Zucca på grunn av at NHL aldri ble enige med IOC om betingelsene om å frigi spillere til OL-turneringen.

Norge innledet VM-oppkjøringen med to seire (3-2 og 6-2) mot et ungt Latvia i Halden i helgen. Det norske laget inneholdt også mange unge lovende spillere.

– Det var absolutt positivt. Til kampene mot Russland får vi med brødrene Olimb, Lars Haugen, Henrik Haukeland, Ludvig Hoff og Michael Haga, sier landslagssjef Thoresen.

Statsborgerskap

Svenske Tobias Lindström har søkt om norsk statsborgerskap, og papirene er for tiden i UD for godkjennelse. Han fikk spille på dispensasjon, og imponerte mot Latvia med sitt effektive og direkte spill.

– Vi må spørre motstanderne våre om det er greit at han spiller. Latvia synes det, og jeg tror ikke Russland har noe imot det heller, sier Thoresen.

Les også

Zuccarello til MR-undersøkelse - kan ha spilt sin siste kamp for sesongen

Norge møter Russland på Gjøvik til helgen. Norge møter Sveits på bortebane 20.- og 21. april før den siste VM-finpussen mot Hviterussland 27.- og 28. april.

Slik spilles Norges kamper i Herning: Latvia (5/5), Tyskland (6/5), Finland (8/5), Canada (10/5), Danmark (11/5), USA (13/5) og Sør-Korea (14/5). Kvartfinalene i Herning spilles på selveste 17. mai.

Les mer om

 1. NHL
 2. Petter Thoresen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Zuccarello kan være tidlig klar for ishockey-VM

 2. SPORT

  Ny nøkkelspiller må droppe VM for Norge

 3. SPORT

  Landslagssjefen gleder seg over Zuccarellos storspill

 4. SPORT

  NHL-stjerner har lagt merke til Zuccarellos forvandling: Slik ble han en leder

 5. SPORT

  Skadet Zuccarello må stå over VM

 6. SPORT

  Mot tidenes verste Rangers-sesong for Zucca