Sport

Roy Johansen hyllet etter sin siste kamp: - Det blir en del følelser

Roy Johansen fikk en seier i avskjedsgave. Det var det han ønsket seg aller mest.

NÅ SLUTTER HAN: Landslagssjef Roy Johansen får trøye og en klem fra kaptein Ole-Kristian Tollefsen på vegne av alle spillerne.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

LATVIA — NORGE 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

MOSKVA: Da lagkaptein Ole-Kristian Tollefsen ga Roy Johansen en landslagstrøye med nummer 15 på, var det flere enn sjefen selv som hadde en tåre i øyekroken.

— Jeg er kanskje en tøff type, men jeg får fort en tåre i øynene. Det var emosjonelt å sende ham ”ut i pensjon”. Vi kjenner ham så godt, ikke bare som trener og coach, men også som menneske, mente lagkapteinen og la til:

— Roy er en trener vi liker å spille for, en vi liker å blø for, en vi gjerne kaster oss ned og dekker skudd for. Vi vil ham godt, og vi vet at han vil oss alt godt. Da er det ikke så vanskelig å gi alt.

Les også

Seier for Norge i Roy Johansens siste kamp

Ble nummer ti

Norge endte som nummer ti i Johansens siste VM, og den avtroppende treneren var mest opptatt av å analysere kampen mot Latvia og hvorfor det ikke ble en kvartfinale enn å henge seg opp i at det var hans siste kamp.

TOK SEG AV LATVIA: Ken Andre Olimb (f.v), Mats Rosseli Olsen, Mathis Olimb, Johannes Johannesen og Ole-Kristian Tollefsen jubler etter 3-1 til Norge i Moskva på selveste 17. mai.

— Når man skal spille et mot et annet lag, så går det på de momentene man kan ta tak i og skal gjennomføre. Så slik sett var det som en vanlig kamp. Det er mindre nerve når du spiller om en plassering enn om det hadde vært kamp om en kvartfinale eller nedrykk.Før VM mente Johansen at det var en reell mulighet for at han måtte avlevere et lag med B-status på til arvtaker Petter Thoresen. Etterpå irriterte det ham mest at det ikke ble kvartfinale.

- For dårlige til å skyte

— Vi er altfor ineffektive. Det er en akilleshæl. Vi har ikke fått den uttellingen vi skulle hatt i overtall for å gå til kvartfinalen, og det er selvfølgelig ikke bra nok. Jeg tror ikke vi har en god nok kultur når det gjelder å øve skudd. Vi dominerte åpningskampen kampen mot Danmark (0-3) og skjøt 44 skudd. Hadde vi vunnet den, ville vi vært i kvartfinalen. Verre er det ikke, sa han.

- Hvordan var hyllesten fra spillerne etter kampen for deg personlig?

HYLLEST: Landslagssjef Roy Johansen fikk trøye fra spillerne etter kampen mellom Latvia og Norge.

— Det blir en del følelser når spillerne gir den tilbakemeldingen som de gjorde nå, Jeg kjente på det. For meg også er det viktig å bli verdsatt. Jeg håper de fleste synes har vært en bra periode, at det har vært hyggelig å være på landslaget, noe de husker tilbake på med glede. Det har vært fine år, synes jeg.Det synes også Mats Trygg (39) som har vært med lenger enn sjefen, Trygg debuterte allerede i 1997. — Jeg så Roy fikk en tåre i øyet etter kampen, og det tror jeg alle fikk. Vi hadde også en markering på hotellet før vi dro til hallen. Han fikk en videohilsen med litt morsomheter, noen kjente situasjoner og flott bakgrunnsmusikk. Det var veldig fint, forklarte veteranen.

Skjelte og smelte i pausen

At også Roy Johansen var fullt konsentrert på å vinne tilslutt, viste engasjementet han i den første periodepausen mot Latvia. Selv om spillerne hadde de beste intensjonene, mente treneren at de hadde veldig mye å gå på.

— Vi skulle ønske vi kunne gitt ham en kvartfinale. Men da det ikke ble det, ble vi enige om at denne kampen måtte vi vinne, forklarte Mathis Olimb.

— Roy er Roy. Han er halvgæren. Men han er en herlig type, og for meg har han betydd veldig mye. Jeg ser på ham som en venn, la storebror Olimb til.

HYLLEST: Norges landslag flokker seg rundt trener Roy Johansen som hadde sin siste kamp mot Latvia.

Ken André Olimb har også et nært forhold til Roy Johansen:— Han var den som ga meg sjansen slik at jeg fikk vist meg frem internasjonalt og kom meg ut, sa lillebror Olimb.

De to børdrene har hatt et flott VM, og fikk sammen med kaptein Ole-Kristian Tollefsen bestemannspremien som Norges beste spillere.

Førstereisgutt Johannes Johannessen fikk også en ganske uventet VM-sjanse i Roy Johansens siste mesterskap.

— Jeg er veldig glad for at jeg fikk sjansen. Det har vært "kjekt" å spille for ham. VM har vært en stor opplevelse, sa 19-åringen som ganske sikkert kommer til å bli satset på av den neste treneren Petter Thoresen.

Thoresen tar ut sin første tropp allerede i august. Første helgen i september venter neste store oppgave, OL-kvalifisering mot Frankrike, Italia og Kasakhstan.

Les også

  1. Spillertypen Norge mangler: - I den delen av spillet er det veldig mye å hente

  2. Tysk seier ga norsk VM-jubel

  3. Keeper-Søberg fikk beskjed fire timer før kamp

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Herrelandslaget Ishockey