Sport

Kan Røstes jakt på mer makt svekke Trondheims VM-sjanser?

KOMMENTAR: Det er ikke bare ski-VM i 2023 Norge skal kjempe for under FIS-kongressen i Hellas.

VIL HA VM: Skipresident Erik Røste (nederst til venstre) er en svært viktig mann for Trondheim i arbeidet for å skaffe VM i 2023. Ordfører Rita Ottervik, rådmann Morten Wolden og VM-sjef Guri Hetland (nederst til høyre) har i flere år vært sentrale i arbeidet for å skaffe ski-VM til Granåsen. Foto: ADRESSEAVISEN

Tirsdag kveld var mange av de mest skiinteresserte i Midt-Norge samlet i Granåsen. Anledningen var årsmøtet til Trøndersk Skilaug. Som alltid på disse kveldene har de rutinerte lederne i skilauget invitert interessante gjester og satt aktuelle tema på agendaen. Blant dem som var på plass denne gang var Erik Røste.

Han er en av dem Trondheim må støtte seg på i arbeidet med å påvirke medlemmene i FIS-styret (FIS Council) til å stemme på Granåsen fremfor Planica. Sammen med dagens visepresident i FIS, Sverre Seeberg, er Røste sannsynligvis den som har størst evne til å påvirke de stemmeberettigede. I den knappe måneden som gjenstår før avstemningen er kampen knallhard. I utgangspunktet er det 17 menn i FIS-styret som har stemmerett. I og med at Sør-Koreas representant ikke møter, reduseres tallet til 16.

Les hele saken med abonnement