Sport

Skjerping inn i VM-laget: – Tror ikke folk forstår hvor mye det betyr

Kristoffer Skjerping erstatter skadde Sven Erik Bystrøm og blir niende rytter i Norges lag på fellesstarten i sykkel-VM.

STRÅLENDE FORNØYD: Kristoffer Skjerping fikk den siste VM-billetten.
  • NTB

– Jeg tror ikke folk helt forstår hvor mye det betyr for meg, sier sotrastrilen til BT, og fortsetter:

– Løypen går bare fem kilometer unna huset jeg har vokst opp i. Bare tanken på at jeg skal få oppleve dette gir meg gåsehud.

Landslagssjef Stig Kristiansen begrunner valget med at Skjerping har hatt en god høstsesong. Også Sindre Lunke, Markus Hoelgaard og Bjørn Tore Hoem var med i diskusjonen.

– Skjerping har levert toppresultater som bekrefter at han er i form. Han er en rytter med en ekstra dimensjon og gir alltid 100 prosent uansett oppgave, sier Kristiansen i en pressemelding.

Les også

Lagleder ler av Eikings forklaring: – Hadde det bare vært to øl, ville han ikke vært full om morgenen

Så vrakingen på TV

Bystrøm måtte trekke seg fra landslagstroppen på grunn av en skulderskade han pådro seg under Vuelta a Espana.

– Den siste tiden har vært som en berg-og-dal-bane. To uker før det opprinnelige uttaket følte jeg meg trygg på en VM-plass, så ble jeg ikke tatt ut, men da Bystrøm veltet fikk jeg plutselig nytt håp, forteller Skjerping, som så uttaket på TV.

– Det kjipt ikke å se mitt navn der, men jeg hadde forståelse for uttaket. Alle som ble tatt ut fortjente plassen. Heldigvis kom jeg med likevel.

Les også

Norges sportssjef kritiserer Eikings lag: – En bagatell som de har blåst opp

Dermed blir Norges lag på fellesstarten som følger:

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Truls Korsæth, Amund Grøndahl Jansen, Odd Christian Eiking, August Jensen, Daniel Hoelgaard, Kristoffer Skjerping.

Landeveisrittet avslutter sykkel-VM i Bergen 24. september.

Mandag ble også to andre lokale utøvere tatt ut til mesterskapet i Bergen. Ingrid Moe og Emelie Røe Utvik, som begge representerer Bergen CK, blir å finne i feltet for henholdsvis damer elite og damer junior.

Les mer om

  1. Sykkel-VM
  2. Sykkel